Radost Đirone (©Reuters)
Radost Đirone (©Reuters)

Katalonci se ne diče samo Barselonom: Navodeća raketa brazilskog tinejdžera i dar-mar Ukrajinaca (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.09.23. | 22:58

I sasvim nova uloga za Erika Garsiju u Đironi...

Ne, ništa nije slučajno u vezi sa Đironom. Ni to što igra dopadljivo, što teži atrakciji, a ni što stoji rame uz rame sa Barselonom. Ne diče se Katalonci samo Blaugranom, i te kako Mićelov tim ima šta da kaže i pokaže ove sezone u Primeri. 

Do sada nema utakmice na kojoj nije zatresao mrežu, gleda u leđa samo Real Madridu, dok je protiv Granade izveo pokaznu vežbu na temu kolika je razlika između drugog i elitnog ranga španskog fudbala. Ogromna! I pritom je Đirona na Karmenesu “lansirala” nešto novo iz brazilske kuhinje - 4:2 (3:0).  

Izabrane vesti

Možda na evropskom tlu nije do danas mnogo toga uradio, ali nije slučajnost to što je Troa pre godinu dana Atletiko Mineiru za Savija iskeširala 6.500.000 evra. Poslala ga je na pozajmicu u Holandiju i - nije upalilo. Strategija je promenjena, prosleđen je u Španiju, na govorno područje koje mu je mnogo bliskije i aktivirana je “bomba”. 

Nije mnogo vremena bilo potrebno da stvari legnu na svoje. Ključevi Đironine igre su kod Savija. Brazilski tinejdžer je učestvovao u akciji kod prvog gola, poslužio je Viktora Cigankova, a ukrajinski ofanzivac je levicom pogodio suprotan ugao. Gol pogledajte OVDE. Bio je to uvod u ukrajinski dar-mar, ali i lepoticu Brazilca. 

Opalio je Savio kao iz topa! Poslao je navodeću raketu ka golu Granade i - “ubio pauka” Nemoćan je bio golman Raul Fernandes. Gol pogledajte OVDE.  

U talasima je katalonski klub napadao, obrušio se na domaćina i fenomenalno prvo poluvreme krunisao trećim pogotkom. I dokazao da je napravio pravi potez kada je iz ratom zahvaćene Ukrajine izvukao Viktora Cigankova i Artema Dovbika. Doskorašnji prvotimac kijevskog Dinama je zatresao mrežu, a Dnjiprov asistirao.  

Artem Dovbik je spojio sa golom Davida Lopesa, nije bilo teško španskom vezisti da se upiše. Dovoljno je bilo samo da ćušne loptu preko gol-linije. Tu situaciju možete pogledati OVDE. I činilo se tada da je Đirona prebrinula sve brige, da je završila posao. Opustila se i umalo ju je to skupo koštalo.  

Demonstrirao je Mirto Uzuni da mu golovi u Segundi nisu padali sa neba, da ima njuh gde treba da bude i iskupio se za dve dobre propuštene šanse, da bi u finišu neprimetni Lukas Boje zakuvao. Argentinac je uneo blagu pometnju u redove gostiju, dao je nadu Granadi, ali su je brzopotezno ugasili veteran Kristijan Stuani i Žan Kouto.

Njegoš Petrović kod Granade nije dobio šansu, presedeo je meč na klupi, ali je Mićel napravio pogodak sa Erikom Garsijom. Strateg Đirone je prekomandovao štopera Barselone - stigao na pozajmicu - u vezni red, koristi ga kao osigurača ispred poslednje linije i to za sada daje rezultate.

PRIMERA – 5. KOLO

Petak

Rajo Valjekano - Alaves 2:0 (1:0)

/Palazon 43pen, de Frutos 82/

Subota

Atletik Bilbao - Kadiz 3:0 (0:0)

/Guruzeta 66, Viljalibre 68, Injaki Vilijams 90/

Valensija - Atletiko Madrid 3:0 (2:0)

/Duro 5, 34, Gera 54/

Selta - Majorka 0:1 (0:0)

/Murići 85/

Barselona - Betis 5:0 (2:0)

/Feliks 25, Levandovski 32, Tores 62, Rafinja 66, Kanselo 81/

Nedelja

Hetafe - Osasuna 3:2 (1:1)

/Mitrović 35, Karmona 51, Maksimović 86 - Munjoz 45, Budimir 57pen/

Viljareal - Almerija 2:1 (1:1)

/Moreno 45+5, Serlot 90+4 - Akijeme 44/

Sevilja - Las Palmas 1:0 (0:0)

/Lukebakio 71/

Real Madrid - Real Sosijedad 2:1 (0:1)

/Valverde 46, Hoselu 60 - Barenečea 5/

Ponedeljak

Granada - Đirona 2:4 (0:3)

/Uzuni 63, Boje 85 - Cigankov 22, Savio 31, Lopes 34, Kouto 89/




tagovi

PrimeraĐironaGranadaErik GarsijaSavioKristijan Stuani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara