©Reuters
©Reuters

Katar dao gol i 20 minuta igrao fudbal, ali to nije bilo dovoljno i za istorijski bod: Senegal vratio sudbinu u svoje ruke

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.11.22. | 16:03

Zasluženo slavlje izabranika Alijua Sisea, koji će u poslednjem kolu protiv Ekvadora odlučivati o osmini finala - 3:1

Neće Katar crnim slovima pisati negativne stranice fudbalske istorije i biti prvi domaćin koji nije postigao gol na Mundilima, pošto je to učinio u drugom kolu protiv Senegala. Ipak, pogodak Ismaela Mohamada iz 78. minuta utakmice nije bio dovoljan i da se osvoji neki premijerni bod na najvećoj fudbalskoj smotri, pošto je do pobede stigao znatno kvalitetniji sastav Alijua Sisea - 1:3 (0:1).

Katarci su bili kvalitetniji rival na Altumama stadionu samo nekih 20 minuta sredinom drugog poluvremena, što su krunisali utešnim golom, ali je preostalo vreme proteklo u dominaciji Senegalaca. Siseov tim je vodio golovima Bulajea Dije i Famare Đejđua, dok je konačan rezultat postavio Bamba Dijeng u 84. minutu meča.

Izabrane vesti

Senegal je na ovaj način u potpunosti vratio sudbinu u svoje ruke, pa će u utorak 29. novembra odlučivati o plasmanu u osminu finala u direktnom okršaju sa Ekvadorom. Sa druge strane, Katar još uvek nije formalno eliminisan, ali teško da može da se nada nekakvom čudu u poslednjem kolu protiv favorizovane Holandije, bez obzira na to da li sastav Luja van Gala bude imao takmičarski motiv u poslednjem kolu.

Siseovom timu se u prvom poluvremenu isplatilo strpljenje. Bili su uporni i sačekali veliki kiks štopera domaćih Bulaema Huhija, koji je kratko ispucao loptu, pravo na nogu Bulajeu Diji, koji je snažnim udarcem pronašao put do mreže nemoćnog Mešala Baršama.

Senegalci nisu mogli da zamisle bolje otvaranje drugog polivremena, kada je Famare Đejđu odlično zahvatio loptu glavom nakon vrlo dobrog centaršuta Ismaila Žakobsa.

Ipak, kako je vreme odmicalo, tako su je Siseov tim počeo da pada u igri i popušta u koncentraciji. Sa druge strane, moral u domaćim redovima je počeo da se diže odličnom prilikom Almoeza Alija u 63. minutu, a pre drugog gola sjajnu prilku je imao i Ismael Mohamad, ali je zablistao Mendi.

Posle pogotka Mohameda Muntarija, koji je odlično reagovao na centaršut Mohamada, delovalo je da bi domaćin mogao da pojuri i potpuno izjednačenja, ali su se Senegalci ubrzo konsolidovali, prebrodili krizu, počeli ponovo da povezuju akcije onako kako znaju i umeju, pa je sve rešno golom Dijenga u 84. minutu. Ogroman posao kod tog gola odradio je Ilma Endiaje, odličnim prodorom po desnom boku.

KATAR - SENEGAL 1:3

/Muntari 78 - Dija 41, Đejđu 49, Dijeng 84/

Stadion: Al Tumama (Doha)

Kapacitet: 44.400

Sudija: Mateo Laoz (Španija)

Žuti kartoni: Mohamad, Ahmed, Madibo (Katar), Dija, Žakobs, Sis (Senegal)

KATAR (5-3-2): Baršam - Migel (od 84. Vad), Mohamed, Huhi, Hasan, Amhed (od 84. Salman) - Al Hajdos (od 74. Muntari), Budiaf (od 69. Hatem), Madibo - Almoez, Afif.

SENEGAL (4-2-3-1): Mendi - Sabali, Kulibali, Žakobs (od 78. P. A. Sise), Dialo - Gej, Mendi (od 78. P. M. Sar) - Dijata (od 64. Sis), Đejđu (od 74. Dijeng), Sar (od 74. Ndijaje) - Dija.

GRUPA A:

Katar - Senegal 1:3 (0:1)

/Muntari 78 - Dija 41, Đejđu 48, Dijeng 84/

17.00 (1,93) Holandija (3,45) Ekvador (4,50)



tagovi

Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara