Majkl Kerik (©Reuters)
Majkl Kerik (©Reuters)

Kerik stiže u Midlzbro na Sautgejtovu preporuku da ugasi požar

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.10.22. | 19:36

Dogovorio je uslove, ozvaničenje saradnje očekuje se sutra

Požar na Riversajdu pokušaće da ugasi – Majkl Kerik. Mladi strateg i Midlzbro su poslednja dva dana vodili intenzivne pregovore, dogovorio je Kerik lične uslove i pristao je da preuzme klub koji se u Čempionšipu bori za goli život.

U naredna 24 časa Majkl Kerik će staviti paraf na ugovor, a Geret Sautgejt obavio je veliki posao. Urgirao je selektor Engleske, preporučio ga je predsedniku Midlzbroa sa kojim ima odličan odnos.  Keriku će ovo biti prvi trenerski posao – u Mančester junajtedu je bio privremeno rešenje i nije mu poput Olea Gunara Solskjera skinut refiks v.d. – a na Riversajdu je anat počeo da peče i Geret Sautgejt, koji je prethodno nosio i dres Boroa.

Izabrane vesti

Majkl Kerik je dug niz godina radio kao pomoćnik u Mančester junajtedu posle završetka karijere na Old Trafordu, a deo stručnog štaba postao je dok je mandat tekao Žozeu Murinju. Crvene đavole je koliko-toliko uspeo da stabilizuje pre no što je Ralf Rangnik seo na klupu.

Midlzbro je početkom oktorbra otpustio Krisa Vajlera zbog loših rezultata, a za privremeno rešenje postavljen je Leo Perkovič. Vodiće Leo ekipu još na gostovanju Viganu, a Majkl Kerik će na dužnost stupiti za vikend protiv Hadersfilda. Mladog stratega očekuje težak posao na Riversajdu, nalazi se Midlzbro u zoni ispadanja – trenutno je na 22. mestu – i do Mundijala u kataru neće imati previše vremena da namesti tim.

Pregovarali su čelni ljudi Midlzbroa sa nekoliko trenera, a u najužoj konkurenciji bili su Li Ketermol, koji je u pretodnom periodu u klubu radio kao pomoćnik, i Rob Edvards, a razmišljali su i da angažuju Šona Dajša i Skota Parkera, koga je ranije ove sezone otpustio Bornmut.



tagovi

Majkl KerikMidlzbroČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara