Dejan Kerkez protiv Crvene zvezde (©MN Press)
Dejan Kerkez protiv Crvene zvezde (©MN Press)

Kerkez iskreno: Kragujevac zaslužio plej-of, Surdulica za korak ka sigurnoj luci

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.04.23. | 09:39

Radnik i Napredak danas od 18 sati zatvaraju preliminarnu fazu Mozzart Bet Superlige

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Izmakla je Napretku u prethodnoj rundi Mozzart Bet Superlige mogućnost ulaska u plej-of, posle remija protiv Mladosti pod Bagdalom (0:0). Do pola pod snegom, teren u Kruševcu ometao je kreaciju Čarapana, pa, i pored dominacije nad rivalom, crveni nisu uspeli da zatresu mrežu svog bivšeg čuvara, Saše Stamenkovića.

Izabrane vesti

Morao je tako Napredak da se pomiri sa činjenicom da će u završnici šampionata ići kroz plej-aut zonu, u kojoj je svakoj ekipi primarni cilj opstanak. Sa kojom prednošću u odnosu na rivale koji se trenutno nalaze na pozicijama koje vode u doigravanje za baraž, saznaćemo danas, posle poslednjeg meča preliminarne faze prvenstva u kojem Čarapani gostiju Radniku (18h, TV Arena sport).

"Voleli bismo da je bio bolje sređen teren u utorak, delovalo je da bi to nama više odgovaralo, ali ispostavilo se da ni sa tom pobedom ne bismo ušli u plej-of, posle pobede kragujevačkog Radničkog protiv niškog. Međutim, mislim da smo plasman među najbolje ispustili u nekim ranijim utakmicama, kada smo olako gubili bodove. Iskreno, prema svemu prikazanom, Radnički je zaslužio plasman u plej-of", govori za Mozzart Sport kapiten Napretka Dejan Kerkez.

Posle podizanja kvaliteta ekipa, pre svega Radnika i Mladosti GAT, nakon zimskog prelaznog roka, čini se da je odnos snaga ekipa u plej-autu prilično izjednačen, razliku pravi broj bodova.

"Slažem se da nema velike razlike između klubova u donjem delu tabele, sve utakmice odlučivaće detalji, sitnice. Dobro je što ćemo imati bolju poziciju u odnosu na veći broj ekipa, jer je lakše igrati kada je protivnik pod većim imperativom. Ali niko nije otpisan, tako da su svake prognoze nezahvalne. Svi smo svesni značaja utakmice u Surdulici, pozitivnim rezultatom bismo napravili ogroman korak ka sigurnoj luci", veruje Kerkez.

U poslednje četiri utakmice, tri u šampionatu, Napredak je primio pogodak samo od Crvene zvezde, tako da je jasno da je odbrana bila bitna stavka u sabiranju bodova u prethodnim rundama.

"Kao odbrambenom igraču sigurno mi prija taj podatak. Treba nastaviti u tom ritmu. Raduje i to što nam rivali nisu ni stvorili veliki broj šansi, a neke odlične je golman Petrić sjajno neutralisao".

Podizanje forme Čarapana poklopio se sa dolaskom novog šefa struke pod Bagdalu.

"Perišić je sigurno uneo novu energiju, veoma je pozitivan i posvećen, ekipa je prihvatila njegove ideje i samo da se tako nastavi. Hvala Bogu pa to sve prate i rezultati, jer nekada i kada igrate dobro, izgubite, kao što je to bilo pre njegovog dolaska, kao protiv Partizana i Novog Pazara. Čini mi se da su nam jedine dve mrlje ove polusezone utakmice u Topoli i Kragujevcu, protiv sjajnih protivnika, ali sigurno da smo morali bolje", završava Kerkez razgovor za Mozzart sport.

Kadrovska situacija pod Bagdalom je više nego dobra, pod upitnikom su, doduše, Đeković, Šarić i Rosnup, koji su se, posle pauze, prošle nedelje vratili treninzima.

MOZZART BET SUPERLIGA - 30. KOLO

Ponedeljak

Mladost Lučani - Mladost Novi Sad 0:0

Crvena zvezda - Radnički 1923 2:0 (1:0)

/Vigo 6, Mitrović 82/

Kolubara - Spartak 2:1 (0:0)

/Đuranović 58, Ilić 72 - Đurasović 47/

Utorak

Vojvodina - Novi Pazar 2:0 (0:0)

Voždovac - TSC 1:3 (1:2)

/Teodorović 13 - S. Jovanović 22, Ratkov 30, Mirčeski 90+6/

Sreda

16.00: (2,05) Radnički Niš (3,35) Javor (3,80)

18.00: (2,40) Radnik (3,10) Napredak (3,20)

18.00: (2,85) Čukarički (2,95) Partizan (2,75)

(0:0, nastavak od 21. minuta zbog prekida)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Dejan Kerkez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara