Kimih za Kansela - kome li je to palo na pamet?!

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.05.23. | 11:34

Kontakt zainteresovanih klubova sa nemačkim vezistom značajno otežava to što ovaj nema menadžera i sam vodi sve pregovore

Trener Mančester Sitija Pep Gvardiola imao je velikog udela u razvoju Jozue Kimiha. Nemac danas spada u najcenjenije veziste na svetu, svakako i najtraženije, a među klubovima koji bi ga rado videli u svojim redovima nalazi se i sadašnji Gvardiolin.

Nije prvi put da se mogućnost Kimihovog transfera pominje u merkato-rubrikama, međutim 'ideja' na koju su jutros došli ostrvski tabloidi do sada nije eksploatisana. A ona kaže: Pep Gvardiola mogao bi da pokuša da dođe do Kimiha tako što bi Bajernu ponudio u zamenu Žoaa Kansela?!

Izabrane vesti

Imajući u vidu da je španski stručnjak radio u Bajernu i da mu je vrlo dobro poznato koliko je 28-godišnji igrač sredine terena važan za taj klub - ne samo na terenu, već kao ličnost, kao projektovani kapiten - teško je poverovati da će Siti i pokušati s ovakvim predlogom, pa makar ponuda sadržala i dodatnih 40.000.000 evra što bi se slili u kasu Bavaraca, o čemu pišu pojedini portali pozivajući se na svoje izvore.

Podsetimo, Bajern je zimus uzeo od Građana Kansela na pozajmicu i u tom ugovoru ima opciju otkupa za 70.000.000 evra. Međutim već sada je jasno da je neće iskoristiti. U Minhenu su procenili da je to previše novca i kupovina bi došla u obzir samo u slučaju da Englezi pristanu na nove pregovore oko cene.

Što se Jozue Kimiha tiče na njega već neko vreme motri Barselona, ali pored toga što nemaju ozbiljnih sredstava na raspolaganju, Katalonci nisu još uspeli ni da stupe u kontakt sa Nemcem kako bi mu izneli svoje namere. Momak koji već osam godina nosi dres Bajerna nema menadžera, oko svojih ugovora pregovara potpuno sam, i to značajno oteževa pristup zainteresovanim klubovima.

Gvardiola ima blizak odnos sa Kimihom, lako bi mogao da napravi konekciju, ali kako javlja Florijan Pletenberg iz Skaja čak ni to ne bi imalo naročitog efekta, jer svi planovi budućeg kapitena vezani su isključivo za Bajern.

Kimihu sadašnji ugovor sa Bavarcima ističe na leto 2025. godine.


tagovi

Džošua KimihŽoao Kanselo

Obaveštavaj me

Bajern
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara