Ne skida slušalice s ušiju, ne druži se ni sa kim, a i skup je - šta će biti sa Kanselom?

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.05.23. | 11:07

Bajern ga izgleda neće uzeti po ugovorenoj ceni opcionog otkupa

Bajern danas popodne igra verovatno ključnu utakmicu u borbi za 11. uzastopnu krunu u Nemačkoj (protiv RB Lajpciga, 18.30), fokus će na samom terenu biti još desetak dana, ali to ne znači da sportski sektor nije uveliko okupiran izgradnjom tima za iduću sezonu i predstojećim prelaznim rokom.

Pored pitanja centarfora koje svakako broj jedan, puno se poslednjih dana govori i o sudbini Portugalca Žoaa Kansela (28).

Izabrane vesti

Ostaje? Odlazi? Ostaje? Odlazi?

Prema poslednjim informacijama iz Nemačke šanse da ofanzivni bek bude otkupljen od Mančester Sitija, minimalne su. Ili bolje reći ne postoje po ugovorenim uslovima. Podsetimo, kada je Portugalac zimus dolazio na pozajmicu ugovoreno je da Bavarci imaju opciju otkupa postavljenu na 70.000.000 evra. Imajući u vidu tržišnu vrednost 28-godišnjeg igrača (60.000.000), odnosno kakvih smo sve suludih transfera bili svedoci poslednjih godina, to i nije neprihvatljiva cifra, međutim očito da u Minhenu ne smatraju tako.

Iz više izvora može se čuti da nije sporan Kanselov učinak (gol i šest asistencija na prvih 19 mečeva) niti želja Tomasa Tuhela da ostane (on je već govorio na tu temu), već upravo klauzula o otkupu.

Pritom, Kanselo se još nije navikao na nove saigrače. Osim Liroja Sanea ne druži se ni sa kim, svlačionicu posle treninga i utakmica uglavnom napušta sam, slušalice iz ušiju gotovo da ne vadi. Komunikaciju je sveo na minimum.

To su takođe detalji na koje će šefovi Bajerna obratiti pažnju u narednih desetak dana, kako bi uvideli da li ima napretka u segmentu prilagođavanja.

Bilo kako bilo, ukoliko Mančester Siti ne bude pristao da razgovara o smanjenju otkupa, Bavarci će se okrenuti drugim opcijama.

Interesovanje za Žoaa Kansela pokazuju Arsenal, Barselona i Real Madrid.


tagovi

Žoao Kanselo

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara