Kraj karijere: Đorđo Kjelini
Kraj karijere: Đorđo Kjelini

Kjelinijeva tačka: Kraj bogate karijere ukrašen decenijskom dominacijom, ali bez evropskog trofeja

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.12.23. | 17:33

Štoper koji je ostavio zapažen trag u Italiji ozvaničio odlazak u igračku penziju

Posle 23 godine, Đorđo Kjelini je stavio tačku na bogatu karijeru i zvanično otišao u igračku penziju. Iskusni štoper, koji je ostavio dubok trag u Juventusu i reprezentaciji Italije, porukom na društvenim mrežama potvrdio je da je okačio kopačke o klin.

Izabrane vesti

"Bio si najlepše i najintenzivnije putovanje u mom životu. Bio si mi sve. Sa tobom sam proputovao jedinstveno i nezaboravno putovanje, ali sada je vreme da otvorim nova poglavlja i napišem druge važne i uzbudljive stranice", napisao je Kjelini u poruci uz isečke nekih od najvažnijih i najprepoznatljivijih trenutaka u karijeri.

Štoper iz Livorna rođen 1984. godine čitav seniorski put je satkao uspesima te je već u prvoj sezoni sa Livornom (2001/2002) izborio promociju u Seriju B, a godinu dana kasnije (2003) sa saigračima iz juniorske reprezentacije Italije popeo se na kontinentalni tron. Usledilo je godinu dana provedenih u Fjorentini, a potom dolazak u Juventus u kojem je poneo epitet simbola jednog perioda.

U dresu tosrinskog kluba bio je važan deo decenijske dominacije te je značajan period Staru damu predvodio sa kapitenskom trakom oko ruke. Pri osvrtu na ostvareno tokom 17 godina među Bjankonerima korpulentnom štoperu prazne kolone ostale su samo kada je u pitanju međunarodna scena. Iako je igrao dva finala Lige šampiona (2014/15 i 2016/17) ostao je bez trofeja sa Juventusom van Italije, ali je bogatu karijeru upotpunio u njen smiraj titulom šampiona Evrope sa Azurima, ali i MLS krunom sa Los Anđelesom.

Trofej u Sjedinjenim Američkim Državama osvojen prethodne sezone Kjelini i njegovi dojučerašnji saigrači nisu uspeli da odbrene ove jeseni jer su u finalu MLS kupa poraženi od Kolumbus Krua.



tagovi

Đorđo Kjelini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara