Kjelini i Vela za četiri minuta ostali bez trofeja: Kolumbus novi osvajač MLS kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.12.23. | 00:35

Branilac svrgnut sa trona (2:1)

MLS kup je večeras dobio novog vlasnika pošto je bolji od Los Anđelesa, branioca trofeja, bio Kolumbus Kru (2:1).

Dva gola u četiri mminuta ispostavila su se kao dovoljna zaliha da domaćin prestižni trofej treći put donese u klupske vitrine i tako upotpuni put na kojem je redom eliminisao Atlanta Junajted, Orlando Siti, Sinsinati i Los Anđeles.

Izabrane vesti

Vodeći pogodak za Kolumbus postigao je Kučo Ernandez iz jedanaesterca u 33. minutu, a već u 37. prednost je udvostručio Jo Jeboa, koji je iskoristio sjajnu loptu prostor Admunsena.

Blickrig domačina najavio je prvu pobedu u međusobnim duelima posle tri poraza, međutim neizvesnost je održao Deni Buanga golom u 74. minutu. Gabonac je zapretio sa druge stative na proigravanje Murilja sa desnog krila, njegov udarac je odbranio Šulte, ali je odbijena lopta stigla do igrača Los Anđelesa koji je iskoristio popravni.

Kolumbus Kru je u završnici utakmice uspeo da odoli pred napadima tima čije su glavne zvezde Karlos Vela i Đorđo Kjelini, te je stigao do trona na koji se peo i 2008. i 2020. godine.

Uprkos činjenici da tokom ligaškog dela sezone nije bio dominantan među klubovima na istoku, kao i da je prethodne dve prepreke preskakao tek u produžetku, Kolumbus je na kraju potpuno zasluženo stigao do trofeja s obzirom na to da je u direktnim duelima potvrdio da je bolji od svih direktnih konkurenata.

MLS KUP - FINALE

Kolumbus Kru - Los ANđeles 2:1 (2:0)

/Kučo 33p, Jeboa 37 - Buanga 74/



tagovi

mls ligaMLS kupKolumbus KruLos Anđeles FC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara