Klajvertove majstorije za polufinale, Nicine kontre uništile Marseljev san o trofeju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.02.22. | 23:30

Ubedljivo slavlje ekipe Kristofa Galtjea - 4:1

Domaći trofeji će i ove sezone zaobići Velodrom, pa Liga konferencije ostaje jedina nada ekipi Horhea Sampaolija da se ove sezone nađe na nekom postolju. Marselj je gajio velike ambicije u Kupu Francuske, ali mu je vrata polufinala na prilično surov način zatvorila Nica. Ekipa Kritofa Galtjea uništila je velikog protivnika na kontranapade i nanela mu tešku eliminaciju u četvrtfinalu - 4:1 (2:1).

Da situacija bude još gora po Sampaolijev tim gosti su poveli još u trećem minutu autogolom Melvina Barda, ali nisu znali tu prednost da sačuvaju. Nica se brzo konsolidovala i već do 29. minuta preokrenula rezultat. Meč su obeležili dvostruki strelac Džastin Klajvert i dvostruki asistent Andi Delor, dok je seriju pogodaka domaćeg tima otvorio Amin Guiri u 10. minutu.

Izabrane vesti

Delor je namestio prva dva gola svoje ekipe, a onda stavio tačku na veliko slavlje efektnim pogotkom u 61. minutu na astistenciju najboljeg igrača meča Džastina Klajverta. Nekadašnja velika nada Ajaksa i bivši igrač Rome i Lajpciga bio je tvorac najlepšeg trenutka utakmice u 49. minutu. Sam je otvorio kontranapad svoje ekipe na protivničkoj polovini, a onda svima pokazao da mu brzina nije jedini igrački argument. Fantastično je opalio sa ivice kaznenog prostora, a lopta je bukvalo prohujala kroz ruke nemoćnog Pau Lopeza.

Olimpikovi igrači su s razlogom bili potpuno indisponirani na kraju meča, jer su upravo oni bili ti koji su se trudili da diktiraju tempo i dođu do rezultata. Stvorili su gosti dosta šansi, ali nisu uspeli da ih realizuju, dok je sa druge strane odgovor iz kontranapada bio neumoljiv. Nekoliko dobrih šansi imao je Džengiz Under, Dimitri Paje će žaliti za pokušajem iz finiša prvog poluvremena, a Sedrik Bakambu za poništenim golom iz 48. minuta zbog ofsajda.

Potpunu katastrofu gostima sa Velodroma mogao je da nanese Mario Lemina u 81. minutu, ali je njegov udarac glavom otišao preko prečke. Jedan od tragičara meča Džengiz Under imao je poslednju priliku na utakmici u 90. minutu, ali je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora otišao tik pored leve stative.

Nica će biti jedan od favorita za osvajanje trofeja ove sezone, pošto je od ozbiljnijih timova tamo još Monako. Četvrtoligaš Versaj je dobio rulet bitku sa Beržerakom, a čeka se još pobednik sutrašnjeg obračuna između Nanta i Bastije.

KUP FRANCUSKE - ČETVRTFINALE

Utorak

Monako - Amijen 2:0 (1:0)

/Čuameni 5, Voland 54/

Sreda

Beržerak - Versaj 1:1 (0:1), penalima 4:5

/Tresen 89 - Dirasuba 14/

Nica - Marselj 4:1 (2:1)

/Guiri 10, Klajvert 29, 49, Delor 61 - Bard 3ag/

Četvrtak

21.00: (1,62) Nant (3,70) Bastija (6,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kup FrancuskeDžastin Klajvert

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara