(©Reuters)
(©Reuters)

Ključa u Segundi: Saragosa u crnoj seriji, ali je Primera dostižna

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.07.20. | 12:27

Trener tima sa Romarede Viktor Fernandez ubacuje nove snage u vatru posle dva vezana poraza. Domaćin bez najboljeg strelca, Kolumbijca Luisa Suareza. Rajo hvata poslednji voz za baraž

Interesantan finiš sezone u španskoj Segundi i kada je borba za Primeru, ali i za opstanak. Kadiz je lider drugoligaškog karavana, a u vrhu kao u košnici. Od druge do osme pozicije samo osam bodova razlike. Mnogo timova juri elitu ili makar baraž.

Saragosa nikako da se vrati u Primeru. Ekipa sa Romarede je dugo bila lider šampionata. Činilo se da ne može da joj pobegne plasman u elitu, ali očajna forma izabranika trenera Viktora Fernandzea. Čak četiri poraza u poslednjih šest utakmica udaljilo je Saragosu od elite. Ipak, Kadiz je na samo pet bodova, dok bi remijem ili pobedom domaćin izbio na drugo mesto koje vodi direktno u elitu.

Izabrane vesti

Saragosa je poražena na poslednje dve utakmice u Segundi, od Ueske i Đirone i to identičnim rezultatom - 0:1. Neverovatan je podatak da je tim sa Romarede u seriji od tri poraza na svom stadionu. Mnogo bolje igra na gostovanjima.

Iskusni trener Fernandez odlučio je da ubaci sveže snage posle dva vezana poraza u šampionatu. Čak petorica novih igrača naći će se u startnih 11, a to su povratnici posle povreda Jamik i Eguaras, dok će šansu da dobiju Puado, Soro i Linares.

Najbolj strleac Saragose i drugi najubojitiji igrač lige Luis Ksavijer Suarez neće igrati zbog kartona, a takođe ima i lakšu povredu. U špicu će ga zameniti Migel Linares.

Rajo Valjekano je kao i Saragosa u očajnoj formi, ima samo tri boda u poslednja četiri kola, ali i dalje se tim iz predgrađa Madrida bori za baraž. Šestoplasirana Đirona beži samo pet bodova. U prvom meču u Valjehasu Saragosa je slavila sa 1:0 pogotkom Rosa. Poslednje tri utakmice na Romaredi Saragosa nije izgubila od Raja (dve pobede i remi).

Sporting takođe hvata poslednji voz za baraž. Ekipa iz Hihona je na šest bodova manje od Đirone, današnjeg rivala, koji je na mestu koje vodi u baraž. Nekadašnji najbolji strelac Superlige Srbije i bivši fudbalera Rada, Vitesea, Palerma, Partizana i Olimpijakosa, Uroš Đurđević, nije u formi ove sezone. Postigao je samo šest golova. U poslednje vreme je na klackalici između startne postave i klupe za rezerve.

Đirona može da se umeša i u borbu za drugo mesto i povratak u Primeru. Za ekipu iz Katalonije blista iskusni urugvajski napadač Kristijan Stuani. On je sa 25 golova ubedljivo najbolji strelac Segunde. Iza njega je napada Saragose Luis Ksavijer Suarez sa čak sedam golova manje.

U prvom delu sezone bilo je 1:1. Zanimljivo, poslednje tri utakmice Hihona i Đirone u Segundi su završene bez pobednika.

ŠPANIJA - 2 - 38. KOLO

Subota

Numansija - Ekstramadura 1:0 (1:0)

/Kalero 13/

Rasing Santander - Elče 1:2 (1:0)

/Giljermo 33 - Fidel 63penal, Žonatas 72/

Almerij - Tenerife 1:2 (1:1

/Nunjez 7 - Mila 37pen, Eskribano 90+2/

Kadiz - Ovijedo 2:0 (1:0)

/Lozano 44, 51/

Fuenlabrada - Mirandes 2:2 (0:0)

/Frale 71, Emanuel 90+1 - Markelanz 63, Ajas 77penal/

Nedelja

Deportivo - Ueska 2:1 (2:1)

/Akeče 19, Santos 43 - Mir 8/

Las Palmas - Ponferadina 3:0 (0:0)

/Kastro 70, Narvaez 90+1, 90+3/

Malaga - Albasete 0:0

Alkorkon - Lugo 2:2 (1:0)

/Kosta 1, Mula 70 - Kariljo 47, El Hasen 74/

Ponedeljak

19.30: (2,90) Sporting Hihon (2,90) Đirona (2,75)

21.45: (2,70) Saragosa (3,05) Rajo Valjekano (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Španija 2SegundaSaragosaRajo ValjekanoSporting HihonĐirona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara