©Reuters
©Reuters

Ključa za opstanak u Seriji A: Sedam klubova u razmaku od četiri boda, Lazović mogao da nokautira Kaljari

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.04.24. | 17:12

Verona ispustila pobedu na Sardenja Areni (1:1), bez pobednika i u okršaju između Sasuola i Udineza u Ređo Emiliji (1:1)

Neizvesnost u borbi za "skudeto" ne postoji, za evropska mesta će ih biti, posebno ukoliko i petoplasirani tim Serije A bude išao u Ligu šampiona, ali su uzbuđenja u finišu zagarantovana kada je u pitanju borba za opstanak. Za sada spakovane kofere ima samo Salernitana, dok od preostala dva mesta koja vode u Seriju B strepi čak sedam klubova. Osam kola pre kraja razlika između Lečea (utakmica manje), koji se nalazi na 13. mestu, i šest pozicija niže plasiranog Sasuola, iznosi samo četiri boda.

Veliku šansu da pobegne iz ove opasne zone propustila je Verona, koja je posle pola sata igre vodila protiv Kaljarija na Sardinjiji efketknim golom petom Federika Bonacolija, ali je na kraju morala da se zadovolji osvajanjem jednog boda - 1:1 (0:1).

Izabrane vesti

Igrač odluke vrlo lako je mogao da bude Darko Lazović. Iskusni vezista zamenio je na poluvremenu Stefana Mitrovića, koji je upisao prvi start u Seriji A, a onda imao dve odlične situacije da razreši pitanje pobednika. U 49. minutu mu je poništen pogodak zbog ofsajda, nakon odlične reakcije i upotrebljivog centaršuta Ondreja Dude. U 61. minutu srpski fudbaler je opet odlično istrčao kontranapad, izbio pred Simonea Skufeta, ali nije uspeo da ga savlada.

Kaljari je bio pred ambisom, ali su ga ti trenuci potpuno podigli. Izvršili su domaći pritisak i stigli do zasluženog izjednačenja, a da su imali malo više koncentracije u završnici utakmice, mogli su i do potpunog peokreta.

U ključnom 74. minutu Nikolas Viola je centrirao sa levog boka, gosti su neuspešno izbili loptu, koja je stigla na ivicu kazenog prostora do Ibrahima Sulemane. Usledio je snažan udarac koji je prevario Lorenca Montipa.

Ekipa Kladuija Ranijerija je silno želela sva tri boda, ali se Montipo u samoj završnici nije savladao. Prvo Majkl Florunšo gađao pored leve stative, dok je u 90. minutu golman verone blistavom intervencijom sprečio Zita Luvumba da postane heroj domaće publike.

Verona i Kaljari dele 15. i 16. mesto sa bodom manje (27) od Lečea i Udinezea, Empoli (utakmica manje) i Frozinone imaju po 25, a Sasuolo 24.

Vrlo zanimljiv okršaj višen je i u Ređo Emiliji, gde su Sasuolo i Udineze takođe podelili plen (1:1). Oni najvažniji trenuci dogodili su se u finišu prvog poluvremena, a glavni akteri su bili francuski igrači.

Domaćin je poveo u 41. minutu golom koji je postigao Gregua Defrel, nakon upotrebljive lopte Mateusa Enrikea. Gosti su do izjenačenja stigli tri minuta kasnije, nakon odličnog prodora Pereire po desnom boku, a potom i realizacije dobro postavljenog Florana Tovana.

Na Maapei stadionu važan faktor bili su srpski igrači. Uroš Račić je odradio važan posao u manevru Sasuola i bio na terenu do 72. minuta utakmice, dok je Lazar Samardžić proveo svih 90 minuta u dresu Udinezea i još jednom bio ključna spona odbrane i napada u igri popularnih Zebri.

Do pomeranja u trenutnom poretku na dnu tabele moglo bi da dođe u slučaju pozitivnih rezultata Lečea i Empolija ove večeri. Sastav Luke Gotija od 18 časova na svom Via del Mareu dočekuje Romu, dok od 20.45 ekipa Davidea Nikole gostuje lideru Interu na Đuzepe Meaci.

SERIJA A - 30. KOLO

Subota

Napoli - Atalanta 0:3 (0:2)

/Mirančuk 21, Skamaka 45, Kopmajners 86/

Đenova - Frozinone 1:1 (1:1)

/Gudmundson 30pen - Reinijer 36/

Torino - Monca 1:0 (0:0)

/Sanabrija 69pen/

Lacio - Juventus 1:0 (0:0)

/Marušić 90+3/

Fiorentina - Milan 1:2 (0:0)

/Dankan 50 - Loftus Čik 47, Leao 53/

Ponedeljak

Bolonja - Salernitana 3:0 (2:0)

/Orsolini 14, Salemakers 44, Likojanis 90+2/

Kaljari - Verona 1:1 (0:1)

/Sulemana 74 - Bonacoli 30/

Sasuolo - Udineze 1:1 (1:1)

/Defrel 41 - Tovan 44/

18.00: (4,30) Leče (3,60) Roma (1,95)

20.45: (1,20) Inter (6,75) Empoli (14,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Darko LazovićStefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara