(©AFP)
(©AFP)

Kluž iščupao bod, Popa od heroja do tragičara (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.01.21. | 21:08

FCSB zadovoljno trlja ruke

Trenutak nepažnje odneo je bodove niz vetar, Astra je bila nadomak ispunjenja cilja u Transilvaniji. Podela bodova (1:1) na Konstantin Raduleskuu u 19. kolu ne ide u prilog ni Klužu, ni Astri. Najviše je profitirao FCSB, posrnuo je i ostao na liderskoj poziciji u Ligi 1. Astra ima daleko većih problema od ispuštenih bodova, doping afera trese Rumuniju i veliko je pitanje da li će se tim iz Đurđa i naredne sezone takmičiti u elitnom rangu rumunskog fudbala.

Sve se vrtelo oko dva čoveka – Konstantina Budeskua i Mihaja Pope. Napad Astre nije mogao da protekne a da kapiten ne overi loptu. Kreativni vezista prefinjene tehnike bio je upravo ono što je nedostajalo Železničarima za trijumf. Izostajao je završni pas u napadima Kluža, a ono malo izrazito dobrih prilika završavale su se odbranama Pope. Sve do 80. minuta kada je podelio krivicu sa trojicom igrača na gol-liniji.

Izabrane vesti

Od heroja do tragičara put je kratak. Snosi deo krivice Mihaj Popa, nije uhvatio loptu ili je izboksovao daleko u polje, ali sve posle toga ide na dušu Gamana. Uspaničio se, nije pokupio njegovu loptu i greškom je izbio Astri bodove iz džepa.

Kapiten Astre Konstantin Budesku primirio je loptu, nije sjajno šutirao, ali je lopta pogodila Vinisijusa, promenila smer i završila u Klužovoj mreži. Astra se oslobodila pritiska domaćina, odlučnije krenula napred i uz dozu sreće došla do inicijalne prednosti.

Popa je sigurnim intervencijama podizao sebi, ali i ostatku Astre ulivao samopouzdanje. Astra je osujetila svaki napad Kluža u prvom poluvremenu, nisu bile retke situacije kada su defanzivci sedeli Popi u krilu, ali domaćin nije uspevao da pronađe pukotinu. Tim iz Đurđa je presingom je pravio probleme Klužu, a kada bi Jordaneskuovi puleni uspevali da se izbore sa pritiskom gostiju, bezidejno su kombinovali na Astrinoj polovini.


Dobro su funkcionisali centralni defanzivci Astre, veći deo meča igrali su bez greške, a kada i rival uputi udarac, Popa je bio na visini zadatka. Nizale su se šanse ispred Astrinog gola, a najveću je promašio rezervista Jonut Kostake. Prošla je lopta kroz peterac, svi su je samo ispratili pogledom, stigla je do Kostakea, a vezista neometan zatresao prečku iako je gol bio prazan.

Konstantin Budesku je otvorio kontru Astre, Crepulja je promašio idealnu priliku i kazna je stigla. U narednom napadu Popa je prvi put zakazao, loše je procenio loptu, Siprijan Deak ga je prebacio, a trojica igrača gostiju nisu očistila loptu koja se ušunjala u gol. Zaista bizarna situacija.


RUMUNIJA 1 - 19. KOLO

Utorak

Vitorul - Sepsi 3:3 (2:1)

/Lukasen 9, 45, Ćiobanu 84p - Gonzales 18, Mitrea 48p, Safranko 90+1/

Voluntari - Krajova 1:1 (1:1)

/Angelov 10 - Ivan 25/

Arđeš - FCSB 0:0

Sreda

Akademika Klinčeni Botošani 2:1 (1:1)

/Popa 13, Čunčukov 73 - Al Mavas 27/

Poli Jaši - UTA Arad 1:2 (1:0)

/Flores 9 - Eriko 90+2, Ruš 90+4/

Dinamo Bukurešt - Gaz Metan 2:1 (2:1)

/Gaje 32, Bejan 44 - Nitu 7/

Četvrtak

Hermanštat - Kindija 1:1 (1:0)

/Karanović 18 - Kapusa 50/

Kluž - Astra 1:1 (0:1)

/Deak 80 - Budesku 21/



tagovi

Konstantin BudeskuAstraKlužRumunija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara