(©Reuters)
(©Reuters)

Kluž opet preslišao Dinamo, Debeljuh i Paun za treću pobedu u nizu

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 21:24

Šampion se sladio u Bukureštu

Uoči susreta na stranicama portala MOZZART Sport mogli ste da pročitate najavu u kojoj smo istakli koliko je Kluž poslednjih godina dominantan kada je na drugoj strani terena Dinamo, bez obzira gde se igralo. Do večerašnjeg okršaja Kluž je slavio u pet od šest navrata uz gol-razliku 10:1! Sada je taj učinak poboljšao za još jedan trijumf i nova dva pogotka u mreži rivala – 2:0 (2:0).

Aktuelni šampion Rumunije se poigrao sa Dinamom u Bukureštu i upisao treću pobedu zaredom, čime je zadržao korak sa FCSB i Univerzitateom, koja beži sada samo jedan bod. Doduše, uz utakmicu manje.

Izabrane vesti

Sve se završilo već u prvom delu susreta i to u rasponu od samo pola časa. Toliko je vremena bilo potrebno igrači Kluža da dva puta zatresu mrežu domaćina i praktično reše sve probleme pred nastavak gde su mreže mirovale, ali je sve prštalo od oštre igre, opasnih startova i žutih kartona. Čak sedam žutih kartona pokazao je glavni arbitar susreta, od toga dva Florinu Bežanu koji je isključen u intervalu od samo pet minuta, odnosno u trećem minutu nadoknade mu je pokazan put u svlačionicu...

Pre toga Kluž je preko Gabriela Debeljuha posle dobrog udarca i Konstantina Pauna s kreča napravio prednost koju Dinamo nije mogao da stigne.

RUMUNIJA 1 - 14. KOLO

Utorak

Vitrolul Konstanca - Botošani 1:2 (0:1)

Astra - Gaz metan 3:0 (3:0)

Sreda

Poli Iasi - Akademika 0:0

Arges - Hermanštat 2:2 (0:1)

Voluntari - Čindija 0:2 (0:0)

Četvrtak

Sepsi – UTA Arad 3:0 (1:0)

/Safranko 32, 81, Golofka 85/

Dinamo Bukurešt – Kluž 0:2 (0:2)

/Debeljuh 14, Paun 44 penal/

Petak

19.30: (2,80) U. Krajova (3,20) FCSB (2,60)



tagovi

CFR KlužDinamo Bukurešt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara