©AFP
©AFP

Kneževina više nije ukleta za njen Monako

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.04.24. | 19:23

Ekipa Adolfa Hitera prekinula crni niz rezultata na stadionu Luj Drugi - 1:0

Pritisak ili možda bolje reći - obaveza pobeđivanja - potpuno je vezala ruke Monaku na utakmicaka koje je igrao kao domaćin u poslednje vreme. Kneževi su današnji meč sa Renom dočekali u neverovatnoj seriji od šest mečeva bez pobede (tri remija i tri poraza) na stadionu Luj Drugi, ali im je konačno pao kamen sa srca, pošto su savladali Ren golom Magnesa Aliuša u 25. minutu utakmice - 1:0 (1:0).

Mladi vezista je krunisao verovano najbolju napadačku akciju svoje ekipe na utakmici, koja je usledila nakon katostrafalne greške iskusnog Benžamana Burižoa, koji je promašio loptu na nekih 35 metara od svog gola, nakon čega je usledila ubitačna kontra ekipe Adolfa Hitera. Velike zasluge za Aliušov gol idu i na adresu Ismaila Jakobsa, koji je poput uragana probio po levom krilu, a onda na idealnom mestu u protivničkom kaznenom prostoru pronašao svog saigrača.

Izabrane vesti

Monako je utisak prethodnih nedelja popravljao na gostovanjima, pa je zadržao korak za drugoplasiranim Brestom, od kojeg i dalje ima bod manje, ali je zadržao i tri boda udaljenosti od četvrtoplasiranog Lila. Sa druge strane, Ren je doživeo i drugi vezani poraz, pa su mu mesta koja vode u Evropu još uvek prilično daleko.

Prvo poluvreme je bilo daleko sadržajnije nego prvo, a Monakov gol stigao je nakon tri vrlo dobrih pokušaja gostiju, Amina Gurija, Martina Terijea i Benžamana Burižoa. Ipak, Kneževi su do gola mogli na samom startu utakmice, jer su dominirali u prvih desetak minuta. Međutim, Mandada je blistao i branio udarce Aleksandra Golovina i Visama Ben Jedera, dok je Jusuf Fofana gađao preko prečke.

U drugom poluvremenu je bilo mnogo više nervoze nego izrađenih prilika, pa su oba tima utakmicu okončali sa po deset igrača. Prvo je Terije je u 46. minutu zaradio direktno isključenje zbog neopreznog starta otvorenim đonom na Aliuša, dok je sa druge strane Tilo Kerer zaradio drugu javnzu opomenu u 64. minutu utakmice.

U završnici meča bilo je uzbuđenja samo u 79. minutu, kada su gosti tražiki jedanaesterac, ali je nakon gledanja VAR snimka ustanovljeno da nema elementata za dosuđivanje najstrože kazne.

FRANCUSKA 1 - 28. KOLO

Petak

Lil - Marselj 3:1 (0:0)

/Dejvid 54pen, Kabela 71, Gudmundson 84 – Ismaili 81/

Subota

Lans - Avr 1:1

/Frankovski 58 - Sabi 78 pen/

PSŽ - Klermon 1:1 (0:1)

/Ramos 85 - Kejta 32/

Nedelja

Brest - Mec 4:3 (3:1)

/Šardone 12, Dumbija 31, Munije 38, Satrijano 60 - Traore 6, Mikautadze 74, 80/

Monpelje - Lorijan 2:0 (0:0)

/Savanije 55, Karamo 90/

Tuluz - Strazbur 0:0

Rems - Nica 0:0

Monako - Ren 1:0 (1:0)

/Aliuš 25/

20.45: (3,20) Nant (3,30) Lion (2,30)

***kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara