Džejms Garner i Filip Sinkernagel (Reuters)
Džejms Garner i Filip Sinkernagel (Reuters)

Koji drugoligaš će među osam u FA kupu: Dželat Arsenala i Lestera ili drugoplasirani tim Čempionšipa?

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.03.22. | 13:49

Notingem Forest će posle eliminacije krupnih igrača iz engleske elite dočekati Hadersfild na Siti graundu

Ako je prethodno srušio Arsenal i Lester na putu do osmine finala FA Kupa, pa kako da Notingem Forest stane protiv Hadersfilda. To bi trebalo da bude stav fudbalara engleskog velikana koji je u dva navrata pokoravao Evropu, doduše davne 1979. i 1980. godine. Daleko je Forest od nivoa koji ga je krasio pre 40 i kusur godina, ali bi konačno mogao da pojuri završnicu FA kupa. Potencijalnim trijumfom protiv Hadersfilda, Redsi bi prišli na dva koraka od finala koje su poslednji put igrali 1991. godine.

Ali korak po korak...

Izabrane vesti

Za početak je potrebno srušiti Hadersfild koji im na tabeli Čempionšipa beži deset bodova (doduše uz dva meča više) i koji pokazuje ozbiljnu ambiciju da se vrati u Premijer ligu koju je poslednji put igrao takmičarske 2018/19. Poređenja radi, Notingem Forest nije bio u engleskoj eliti još od 1999. godine, ali je realno da oba tima vidimo u plej-ofu za najviši rang.

Dakle, zanimljiva, deluje i vrlo neizvesna utakmica čeka nas u osmini finala najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu. Četvrtfinalista najcenjenijeg nacionalnog kupa na svetu postaće definitivno neko od drugoligaša. Činjenica je da je Hadersfild imao lakši put do najboljih 16 jer je posle Barnlija, jednog od najslabijih premijerligaša, eliminisao i Barnsli koji se bori za opstanak u Čempionšipu. Kada je reč o Forestu, za eliminaciju Tobdžija najzaslužniji je bio najbolji strelac ekipe Luis Graban, dok je Lester preskočen zahvaljujući sjajnoj timskoj igri.

Redsi su na svom Siti graundu od 23. do 32. minuta tri puta tresli mrežu Lisica, a bitnu ulogu odigralo je nesuđeno pojačanje Crvene zvezde Filip Sinkernagel koji je postigao i namestio po gol. Međutim, raspoloženje Šumara uoči vrlo bitne kup utakmice nije na spektakularnom nivou budući da su remizirali na tri od poslednja četiri meča. Sa druge strane Hadersfild je vezao četiri pobede u Čempionšipu uključujuć tu i skalp lidera Fulama.

Šumari su FA kup osvojili dva puta (1898. i 1959), a Hadersfild jednom (1922. godine). Nije realno da se nadaju trofeju pored premijerligaša među kojima su još uvek tu Liverpul, Mančester Siti i Čelsi, ali cilj je svakako pomeranje granica. Terijeri su trenutno u seriji nepobedivosti od sjajnih 18 utakmica, dok je Notingemu jedini poraz u minulih 11 mečeva naneo Kardif.

I međusobni skor nagoveštava neizvesnost - na poslednjih sedam odmeravanja snaga Hadersfild je slavio četiri puta, a Notingem jednom manje. Terijeri su sa poslednja dva gostovanja na Siti graundu odneli isto toliko pobeda, a pritom nisu dozvolili da im se mreža zatrese.

ENGLESKA, FA KUP - OSMINA FINALA

Utorak

Piterboro - Mančester Siti 0:2 (0:0)

/Marez 60, Griliš 66/

Kristal Palas - Stouk 2:1 (0:0)

/Kujate 53, Ridevald 82 - Timon 58/

Midlzbro - Totenhem 0:0 /1:0 posle produžetaka

/Koburn 107/

Sreda

Luton - Čelsi 2:3 (2:1)

/Burk 2, Kornik 40 - Saul 27, Verner 68, Lukaku 79/

Sautempton - Vest Hem 3:1 (1:0)

/Pero 31, Vard-Prauz 69, Broja 90+5 - Antonio 60/

Liverpul - Norič 2:1 (2:0)

/Minamino 27, 39 - Rou 85/

Četvrtak

Everton - Borem Vud 2:0 (0:0)

/Rondon 57, 84/

Ponedeljak

20.30: (2,10) Notingem Forest (3,50) Hadersfild (3,80)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Notingem ForestHadersfildHadersfild Taun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara