Fudbaleri Kokimbe (©Reuters)
Fudbaleri Kokimbe (©Reuters)

Kokimbova odbrana bolji deo tima, pobeda za nadu

Vreme čitanja: 5min | čet. 11.04.24. | 23:10

Kopa Sudamerikana: Čileanski tim noćas (02.00) dočekuje paragvajski Sportivo Lukenjo u drugom kolu Grupe H drugorangiranog takmičenja na tlu Južne Amerika

Duel dva gubitnika na debiju Grupe H Kopa Sudamerikane sastau se noćas (02.00) na stadionu Bisentenario Fransisko Sančez Rumoroso u čileanskom gradu Kokimbou u sklopu drugog kola ovog klupskog kontinentalnog takmičenja. Kokimbo Unido dočekuje paragvajski Sportivo Lukenjo. Dakle, ko ponovo posrne u ovom okršaju biće u delikatnoj situaciji i već sada može biti otpisan iz konkurencije za narednu fazu takmičenja, znajući da su druga dva člana ove grupe argentinski velikan Rasing i brazilski predstavnik iz Red Bulove grupe klubova, Bragantino.

Prvo učešće Kokimbo Unida u Kopa Sudamerikani bilo je pravo osveženje za ovo takmičemnje. Klub iz istoimenog čileanskog grada u svom debitantskom nastupu u ovom takmičenju pre četiri godine uspeo je da stigne čak do polufinala gde je zaustavljen od, kasnije ispostaviće se, prvaka Defense i Hustisije. Dakle, posle kraće pauze, na međunarodnoj sceni ponovo se pojavljuju Pirati iz Kokimba. Čileanski predstavnik je minule sezone zauzeo petu poziciju u nacionalnom prvenstvu, a do grupne faze Sudamerikane stigao je pobedom u preliminarnoj rundi nad Universidad Katolikom.

Izabrane vesti

Čileanski predstavnik u Kopa Sudamerikani zauzima treće mesto u Grupi H bez osvojenog boda na debiju, ali i teškom gostovanju Red Bul Bragantinu od kojeg su poraženi minimalnim rezultatom u jedinom meču do sada. Prošlog vikenda, tim Fernanda Dijaza uspeo je da se vrati na pobednički put, pobedivši kod kuće Kobrelou sa 2:1 u elitnom rangu nacionalnog fudbala. I pored primljenih golova u poslednja dva nastupa, Kokimbo nije primio gol na tri od poslednjih šest nastupa.

02.00: (2,05) Kokimbo Unido (3,35) Sportivo Lukenjo (3,80)

Kada igraju na svom Bisentenariju, neuporedivo su efikasniji nego na gostovanjima. U prethodnom periodu pred domaćom publikom pobedili su u dve od poslednje tri zvanične utakmice, do sada ostajući neporaženi u ovom delu sezone, savladavši Kopiapo sa 3:1, Kobrelou sa 2:1, pored nerešenog ishoda u meču bez golova sa Kolo Kolom.

U poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, bilo na strani ili kod kuće, Kokimbo je imao mešoviti učinak, sa dve pobede, jednim remijem i dva poraza. Što se tiče igračkog kadra u veznom redu ističe se Lučano Kabral koji nudi kreativnost i viziju igre neophodne za stvaranje prilika, dok se je odbrani, prisustvo Sebastijana Kabrere od suštinskog značaja za ekipu.

S druge strane, klub Sportivo Lukenjo iz Paragvaja je na četvrtom mestu u Grupi H, takođe bez pobede, golova i bodova do sada. Posle četiri godine odsustva sa međunarodne scene i jednog od mračnijih perioda kluba kada su izgubili status elitnog člana paragvajskog fudbala, Lukenjo se ponovo vratio na međunarodnu scenu. Klubu iz Lukea, grada u čijem se neposrednom komšiluku nalazi predsedništvo KONMEBOL-a, ovo će biti sedmo učešće u Kopa Sudamerikani, izboreno sa osmog i poslednjeg mesta predviđenog po propozicijama paragvajske Primere, a koje vodi ka kontinentalnim takmičenjima. Kao takvi, u preliminarnoj rundi sastali su se sa Guaranije, koje su uspeli da savldaju minimalnim rezultatom.

Lukenjo dolazi na ovaj meč sa potrebom da pokaže veću konkurentnost kako ne bi prerano bio odbačen u borbi za plasman u narednu fazu ovog takmičenja. Uostalom, popularni El Čančon pokazao je vrlo malo u svom debitantskom meču, u kom je poražen od Rasinga, kao domaćin sa 2:0. Za vikend je tim Hulija Kaseresa remizirao bez golova sa Klubom Dos de Maio, kao gost u 12 kolu paragvajske Aperture, tako da je to bio drugi meč zaredom bez pobede, napuštajući teren treći put u poslednje četiri utakmice bez postignutog gola. Lukenjo se ponaša veoma dobro kao gost. Na primer, postigli su gol u pet od poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima, pobedivši čak tri puta.

Sportivo Lukenjo je u poslednjih pet utakmica imao sličan učinak kao Kokimbo Unido, sa dve pobede, jednim remijem i dva poraza. Međutim, za razliku od Kokimba, paragvajski predstavnik nije imao utakmice u kojima su oba tima postigla golove. Uprkos njihovoj solidnoj odbrambenoj efikasnosti, Lukenjo je postigao samo dva gola uz tri primljena, na poslednjih pet utakmica, što ukazuje na potrebu za poboljšanjem ofanzivnih sposobnosti. Hulija Kaseres se uglavnom odlučuje za formaciju 4-4-2. Dijego Akosta u napadu, je veoma bitan igrač za Lukenjo. U veznom redu, Fernando Benitez igra ključnu ulogu, kako u povratku lopte tako i u iniciranju ofanzivnih igara, dok Aleksis Viljava predstavlja stub odbrane.

02.00: (1,30) Kruzeiro (5,00) Alijansa (12,0)

Ova dva tima do sada se nisu susretala na kontinentalnoj sceni. U svemu prethodno navedeno može se zaključiti da je Kokimbo favorizovan zbog solidnog učinka kod kuće, izbalansirane formacije i ključnih igrača kao što su Andres Čaves i Lučano Kabral. Utakmica ne obećava mnogo, imajući u vidu čvrstu odbranu Kokimba i poteškoće u napadu Lukenja, posebno u gostima.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

KOPA SUDAMERIKANA - DRUGO KOLO GRUPNE FAZE

Sreda

Argentinos Juniors - Rasing Montevideo 0:3

Korintijans - Nasional Asunsion 4:0

Boka Juniors - Sportivo Trinidense 1:0

Atletiko Paranaense - Rajo Zulijano 1:0

Danubio - Amelijano 0:0

Četvrtak

Defensa I Hustisija - Olvejz Redi 1:1

Fortaleza - Nasional Potosi 5:0

Internasional - Tomajapo 0:0

Union La Kalera - Universidad Katolika 0:1

Rasing - Bragantino 3:0

Independijete Medeljin - Sezar Valjeho 4:2

23.55: (1,23) Lanus (6,00) Deportivo Garsilaso (14,0)

23.55: (4,00) Metropolitanos (3,45) Kujaba (1,95)

Petak

02.00: (1,30) Kruzeiro (5,00) Alijansa (12,0)

02.00: (2,05) Kokimbo Unido (3,35) Sportivo Lukenjo (3,80)

04.00: (3,00) Delfin (3,05) Belgrano (2,55)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKopa SudamerikanaKokimbo UnidoSportivo Lukenjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara