Huntelar i Kolašinac (@Reuters)
Huntelar i Kolašinac (@Reuters)

Kolašinac i Huntelar otišli iz Šalkea

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.06.21. | 14:32

Kresanje troškova neizbežno posle ispadanja iz Bundeslige...

Očekivano i neizbežno - Šalke ostaje bez najzvučnijih imena ovog leta. Popularni klub iz Gelzenkirhena nije mogao da izbegne ispadanje u Cvajtu, zbog čega mora značajno da redukuje igrački kadar, odnosno budžet za plate.

Klub je tako danas zvanično saopštio kako se odriče usluga Seada Kolašinca (27) i Klas Jana Huntelara (37). Obojica su stigli zimus dok je još postojala nada da kraljevsko plavi mogu da se spasu, međutim ubrzo se ispostavilo da je selidba u niži rang neminovnost.

Izabrane vesti

Huntelar je došao kao slobodan igrač i na njemu Šalke nije mnogo izgubio. Jednogodišnju pozajmicu Seada Kolašinca, međutim, morao je da plati Arsenalu 2.200.000 evra. Iskusni bek sada se vraća u London šest meseci ranije i tužna srca što nije mogao da pomogne klubu u kom se afirmisao.

Šalke je već obezbedio zamene za dva iskusna asa. Levog beka u narednoj sezoni trebalo bi da igra Tomas Auejan (24), momak pozajmljen od AZ Alkmara, dok na Huntelarovo mesto stiže Simon Terode iz Hamburgera, u protekloj sezoni drugi strelac Cvajte sa 24 pogotka.


tagovi

Sead KolašinacKlas Jan Huntelarletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara