(©Reuters)
(©Reuters)

Kolibari ostavili srce i dušu i na kraju slavno “pali”: Fulam promašio produžetke, Liverpul ide po Liga kup

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.01.24. | 23:05

Dve velike šanse za Kolibare u poslednjih deset minuta otišle u nepovrat – 1:1

Engleski navijači takve napore znaju da cene: Fulam je ostavio srce i dušu na terenu, ali nije vredelo. Malo je nedostajalo makar za produžetke, a u njima ko zna šta bi bilo.

Jer, Kolibari su u poslednjih desetak minuta sabili Liverpul u šesnaesterac i promašili dve velike prilike da povedu, da odvedu revanš polufinala Liga kupa u dodatnih 30 minuta. Ipak, golman Kelerer i neprecizni Munjiz izazvali su uzdahe neverice kod navijača Fulama, koji na kraju nisu štedeli dlanove da isprate sa terena svoje ljubimce.

Izabrane vesti

Ne, Fulam nije ostvario istorijski plasman u finale Liga kupa, već će Liverpul igrati protiv Čelsija za svoj deseti trofej u ovom takmičenju – 1:1, prvi meč 1:2.

Davno je izrečena ona pomalo šaljiva, ali ipak istinita fudbalska parola da je 2:0 najopasniji rezultat. Tačno je da ovde Liverpul nije imao tačno taj skor u rukama, ali je imao dva gola prednosti nakon prvog poluvremena revanša, jer je nakon trijumfa kod kuće vodio i u Londonu golom Luisa Dijaza u 11. minutu. Nije tu najsrećnije reagovao ni golman Fulama Leno, tek lopta je završila u mreži i činilo se da Crveni imaju otvoren autoput ka finalu.

Istina, pre toga je Fulam promašio kolosalnu šansu, Žoao Palinja je volejom iz šesnaesterca tukao preko prečke. No, posle gola Liverpul je držao konce igre, postigao još jedan gol koji je poništen zbog ofsajda.

A, onda od 33. minuta plima na terenu počinje da se polako menja. Shvatili su Kolibari da više nemaju šta da izgube, ako već “ginu” neka bude slavno. Bilo je ovo veče golmana Liverpula Kujvina Kelehera, koji je najpre u 33. minutu odbranio kolosalnu šansu Raula Himeneza, a zablistaće i pred kraj meča.

Doduše, imao je i veliki kiks u 55. minutu, kada je promašio loptu, koja je pala na nogu Andreasu Pereiri, a ovaj je umesto mreže pogodio stativu. Bilo je to najluđih 60 sekundi na Krejven Kotidžu, jer je u kontri Harvi Eliot imao zicer, a tukao je pravo u Bernda Lenoa.

Mogao je Darvin Nunjez u 63. minutu da reši sve dileme, a umesto toga krenula je prava drama od 77. minuta kada je Diop izjednačio na 1:1. Jedan gol delio je Fulam od produžetka.

Liverpul je sabijen ispred svog šesnaesterca, a u 80. minutu Keleher je postao junak utakmice, kada je “iz gola” izvadio loptu koju je poslao Hari Vilson. Fudbaler Njukasla će verovatno noćima sanjati ta šansa, ta parada golmana Liverpula.

A, u 90. minutu uhvatili su se ponovo za glavu navijači i igrači Fulama kada je Munjiz bio u šansi u srcu šesnaesterca, ali ni njegov šut nije stigao do gol-linije, izblokiran je u poslednjem trenutku.

Finalna šansa je otplovila niz Temzu, Liverpul ide u finale, a tamo ga čeka Čelsi. 

LIGA KUP ENGLESKE - POLUFINALE, REVANŠI

Utorak

Čelsi - Midlsbro 6:1 (4:0), prvi meč 0:1

Sreda

Fulam - Liverpul 1:1 (0:1), prvi meč 1:2

/Diop 77 - Diaz 11/



tagovi

LiverpulFulamLiga kup Engleske

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara