Stadion u Lazarevcu (©Starsport)
Stadion u Lazarevcu (©Starsport)

Kolubara izbačena u Srpsku ligu!

Vreme čitanja: 1min | pon. 24.07.23. | 16:47

Lazarevčani sledeće sezone u trećeligaškom društvu

Posle višenedeljnog natezanja, dobili smo epilog - fudbaleri Kolubare naredne sezone igraće u Srpskoj ligi Srbije, trećeligaškom rangu, saznaje Mozzart Sport. Ovu odluku donela je Disciplinska i etička komisija FSS na sastanku održanom u ponedeljak.

Lazarevčani su zbog nameštanja suspendovani i ukinuta im je licenca za takmičenje u Mozzart Bet Superligi, što automatski znači da neće biti žrebani za parove najjačeg ranga koje uskoro sledi.

Izabrane vesti

Ovakva odluka potvrđuje ostanak Radnika iz Surdulice u Mozzart Bet Superligi, koji je to pravo izborio kroz baraž sa Grafičarom, kao i da će broj klubova biti 16 umesto bizarnih 17, kao što je moglo da se dogodi.

Kao što je poznato, Kolubari je FSS prvobitno oduzeo devet bodova zbog nameštanja utakmica, što ju je odvelo u zonu ispadanja na prošlosezonskoj tabeli. Ipak, Međunarodni sud za sportsku arbitražu pre nekoliko dana usvojio je žalbu Lazarevčana i umanjio kaznu sa devet na šest bodova. Tako su se zeleno-crni našli u bezbednoj zoni, a Radnik ispod crte, te se situacija značajno zakomplikovala...

Nema sumnje da će rukovodstvo Kolubare ponovo reagovati na presudu, ali čini se da je ovaj put ona definitivna i da će njihovi fudbaleri narednu sezonu morati da se takmiče u društvu trećeligaša.



tagovi

Kolubara LazarevacMozzart Bet SuperligaFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara