(© Star sport)
(© Star sport)

Kolubari zbog 90 stolica oduzeta licenca

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 19:33

Ispostavilo se da Lazarevčani nemaju ni jednog administrativca kako bi ispunili pooštrene kriterijume

Znalo se šta će se desiti, samo se tražio model. A ispostavilo se da je Kolubara izbačena iz Mozzart Bet Superlige zbog 90 stolica! Koliko god bizarno delovalo, tačno je, jer joj upravo toliko nedostaje da bi prošla jedan od filtera Komisije za licenciranje u sastavu FSS.

To telo je na predlog Odbora za hitna pitanja baš ovog ponedeljka – kad se rešvala sudbina kluba - usvojilo odluku o pooštravanju Pravilnika o licenciranju klubova. Rudari nisu prošli test, jer prema novim odredbama nemaju dovoljno sedišta na tribinama!?

Izabrane vesti

Do tih saznanja došao je Sportklub koji je imao i uvid u dokumentaciju.

Od strane Komisije za stadione, administracija za licenciranje obaveštena je da je izvršila vanredni pregled stadiona Kolubare i da postoji ukupno 1.910 stolica… Na osnovu člana 47. stadion mora da ima minimum 2.000 stolica i to predstavlja kriterijum sa oznakom „A“. Komisija za licenciranje konstatovala je da Kolubara ne ispunjava neke od uslova“, piše u drugom delu izreke o oduzimanju licence klubu iz Lazarevca.

A u prvom stoji još jedan razlog zbog kog su zeleno-crni pali. Takođe se tiče pooštrenih odredbi u Pravilniku o licenciranju.

Dana 24. jula od strane generalnog sekretara FS Srbije, putem zvanične elektronske pošte, administracija za licenciranje obaveštena je da Kolubara, nosilac licence za učešće u Superligi, nema izabranog direktora-generalnog sekretara u okviru administracije kluba… Proverom preko nadležne filijale PIO fonda utvrđeno je da činjenično stanje da je prijavljeni generalni sekretar Marta Ristivojević fuknciju obavljala u vremenskom periodu od 1.3.2023. do 30.5.2023, odnosno da je radni odnos sa Kolubarom raskinula sporazumno“, stoji u obrazloženju prve stavke.

Sve to je bilo dovoljno da se Kolubari oduzme dozvola za takmičenje, što stoji u odluci ispod koje se potpisao Radiša Milovanović, zamenik predsednika Komisije za licenciranje. Odmah posle toga Kolubara je suspendovana i zabranjeno joj je da igra u elitnom rangu. Osim ako ne dođe do veleobrta, pošto ima rok od osam dana od prijema odluke da se na nju žali.

Prethodni put uspela je da, delimično, istera svoje pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani, kad joj je kazna zbog nameštanja utakmica redokovana i umesto devet oduzeto joj šest bodova. Tako bi ostala u ligi, ali sad, posle propisa koje nije ispunila teško da će se izvući. Umesto toga, preseliće se dva ranga niže, u Srpsku ligu "Beograd".


tagovi

FSSKomisija za licenciranjeKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara