Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Kompanijev Barnli na premijerligaškom kursu

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.10.22. | 14:26

Norič u krizi rezultata pred gostovanje na Turf Muru

Liga šampiona biće u fokusu ovog utorka, međutim, na Ostrvu pažnju privlači još jedna utakmica koja se neće odigrati u okviru elitnog kontinentalnog takmičenja. Barnli i Norič sastaće se na Turf Muru u zaostalom meču 9. runde Čempionpšipa (21.00).

I jedni i drugi su se uz Šefild junajted pred start prvenstva našli među tri najveća favorita za povratak u Premijer ligu, što dosadašnjim učinkom oba kluba i potvrđuju. Barnli je na bod od lidera Kvins Park Rendžersa, Norič na pet daleko od samog vrha. Međutim, problem je što jedni konstantno napreduju ka cilju, dok su drugi svakom narednom utakmicom sve dalje od istog.

Izabrane vesti

Rano je možda još za donošenje zaključaka, ali na osnovu svega do sada viđenog deluje da je angažovanje Vensana Kompanija bio pun pogodak čelnika Klaretsa. Jeste belgijski stručnjak letos doveo dvocifren broj igrača, ali ne samo da je podmladio sastav, već ga je i "modernizovao", pa Barnli koji je pod Šonom Dajšom do prošle sezone bio sinonim tvrdog, ostrvskog fudbala, posle nepunih 17 rundi je najefikasniji tim Čempionšipa (29 golova na 16 utakmica). Opet s druge strane, primio je svega 15. Jedino su Preston i Koventri manje puta kapitulirali ove sezone…

Pritom ne treba zaboraviti ni da je ostao bez Džejmsa Tarkovskog, Nika Poupa, Bena Mija, Dvajta Meknila, Makvela Kornea, Nejtana Kolinsa, Vuta Veghorsta i napravio plus u kasi od blizu 50.000.000 evra… I pored silnih gubitaka, Barnli je pretrpeo samo jedan poraz, i to u 3. kolu na gostovanju Votfordu. Od tada na ovamo, na 14 utakmica u svim takmičenjima, više nijedan.

Jedan od problema Kompanijeve ekipe je što “kasno pali“. Demonstrirala je to proteklog vikenda na gostovanju Sanderlendu kada je na poluvreme otišla sa dva gola zaostatka (na kraju slavila 2:4). Na Turf Muru je taj problem slabijeg otvaranja utakmice još izraženiji pošto je Barnli na samo dva od sedam mečeva pred svojim navijačima imao prednost na poluvremenu (tri pobede, četiri remija).

Norič je s druge strane u velikom padu forme, bez pobede je u prethodnih pet rundi i u istom periodu osvojio je tek dva boda, a nedavno objavljeni finansijski izveštaj sa Kerou Rouda u kojem stoji da je klub prošle godine bio u rekordnom minusu od oko 25.000.000 evra, što je samo pojačalo imperativ ekipe da se izbori za povratak u Premijer ligu.

"Nisam mislio da ćemo pobeći i imati 20 poena prednosti u odnosu na rivale kada smo vezali šest pobeda. Ni sada ne razmišljam drugačije. Nemamo pravo da unapred upisujemo pobede na ovom nivou", prokomentarisao je trener Noriča Din Smit krizu kroz koju trenutno prolazi njegova ekipa…

Ima nekadašnji strateg Aston Vile i obrazloženje za slabe rezultate u poslednje vreme.

"Odigrali smo verovatno 13 ili 14 utakmica bez pravog levog beka i defanzivnog veziste. Ali kvalitet igrača nas je doveo do mesta na kojem smo trenutno. Verujem da ćemo biti sve jači i jači. Tabela može da se promeni u roku od četiri dana u Čempionšipu. Imamo pet utakmica do pauze za Svetsko prvenstvo i dosta bodova za koje možemo da igramo", zaključio je Smit.

Barnli i Norič su se u prethodne tri godine četiri puta sastajali u Premijer ligi i još jednom u FA kupu. Oba tima slavila su po dva puta, dok je peti međusobni okršaj u pomenutom periodu završen bez golova.

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALE UTAKMICE

Utorak

20.45: (1,75) Koventri (3,50) Roteram (5,10)

21.00: (2,25) Barnli (3,30) Norič (3,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipNorič SitiNoričBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara