Niklas Bendtner (AFP)
Niklas Bendtner (AFP)

Kraj karijere nekrunisanog fudbalskog Lorda

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.06.21. | 12:40

Niklas Bendtner najavljuje trenersku karijeru

Karijera prožeta kontraverzama, nesportskim anegdotama, skandalima završava se u 33. godini. Nije da nije bilo kvalitetnog fudbala i genijalnosti sa loptom, ali ne u onoj meri u kojoj je talenat nagoveštavao. Niklas Bentner, nekrunisani fudbalski lord se povlači, ali u isto vreme najavljuje da neće pobeći od najvažnije sporedne stvari na svetu.

Izabrane vesti

"Sada ću pokušati da pronađem nešto što će mi doneti ispunenje koje mi je fudbal davao godinama. Međutim, fudbal je ogroman deo mog života i ne mogu da ga napustim. Zato trenutno stičem obrazovanje potrebno za trenersku profesiju. Nadam se da će mi ona doneti bar onoliko koliko mi je dala igračka karijera, ako ne i više. Tako će fudbal zauvek biti deo mog života", rekao je Danac.

Kopačke o klin okačio je kao fudbaler danskog niželigaša Tarnbija gde se polu rekreativno bavio fudbalom, a pre toga nastupao je za Kopenhagen klub u kojem je kao klinac fudbalski stasavao. Još sredinom prve decenije 21. veka našao se na radaru Arsena Vengera koji ga je kao 16-godišnjaka, 2005. doveo u Arsenal. Iste sezone debitovao i zvanično bio član Tobdžija punih devet godina iako je od 2011. bio na pozajmicama u Sanderlendu i Juventusu. U dresu londoskog tima odigrao je 171 meč, postigao 45 namestio 22 gola. Nesumnjivo bi brojke bile bolje da u jedom momentu nije postao kralj londosnkog noćnog života.

"Nedostaje mi svaki dan, iako sam svestan da postoji rok trajanja u ovom poslu. Mislim da će mi biti potrebno mnogo vremena da shvatim da je gotovo", rekao je Bendtner.

Nakon Arsenala, igrao je za Volfzburg, Notingem Forest, Rozenborg i Kopenhagen, dok je u dresu danskog nacionalnog tima odigrao 81 meč postigavši 30 golova. Činjenica da je završnicu karijere proveo u poluamaterskom klubu dovoljno govori o strasti koju oseća prema fudbalu.


tagovi

Niklas BendnterNiklas Bendtner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara