Roj Hodžson (©Reuters)
Roj Hodžson (©Reuters)

Kristal Palas spremio otkaz Hodžsonu i već smislio zamenu

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.02.24. | 14:31

Oliver Glazner čeka da preuzme londonski tim

Kada se pre godinu dana vratio u Kristal Palas, umesto Patrika Vijeire, Roj Hodžson je uspeo da prodrma ekipu. Na debiju iskusnog trenera savladan je Lester sa 2:1, čime je prekinut niz od čak 13 mečeva bez pobede. Brzo je ekipa uplovila u mirne vode i opstanak u Premijer ligi na vreme je osiguiran. Donelo je to Hodžsonu produžetak ugovora na još jednu sezonu, ali kako stvari stoje, saradnja će biti ranije prekinuta.

Engleski mediji redom pišu da je Kristal Palas nakon poraza kod kuće od Čelsija u ponedeljak sa 1:3 kovertirao otkaz 76-godišnjem strategu. Navode i da je zamena već spremna u vidu Olivera Glaznera. Austrijanac je bez angažmana od letos, kada se rastao sa Ajntrahtom, nakon što je klubu iz Frankfurta sezonu pre doneo trofej Lige Evrope.

Izabrane vesti

Kristal Palas je značajno pao u formi, od početka godine ima samo jednu pobedu, a to je dovelo do pada na 15. mesto Premijer lige i borbu za opstanak. Po mišljenju predsednika Stiva Periša neophodna je nova energija kako bi se ekipa trgla, te je procenjeno da bi nju mogao da donese Stiv Periš.

Da je sve spremno za primopredaju trenerske palice govori i najnovije obaveštenje londonskog kluba, u kojem se navodi da je ranije zakazana konferencija za medije Roja Hodžsona povodom utakmice sa Evertonom u gostima otkazana jer se trener tokom prepodneva razboleo i morao je da ode iz trening centra kući.

U svom drugom mandatu u Kristal Palasu Hodžson je vodio ekipu 38 puta i ostvario 12 pobeda, 10 remija i 16 poraza. Prvi put se mnogo duže zadržao na Selhurst Parku, od septembra 2017. do maja 2021. Uspevao je tada da održava klub u najjačem rangu engleskog fudbala, ali su se ovaj put čelnici izgleda uplašili da bi moglo da bude drugačije.

Njegov potencijalni naslednik je dosad radio samo u Austriji i Nemačkoj, pa će biti zanimljivo videti kako će se snaći na Ostrvu.



tagovi

Roj HodžsonOliver Glazner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara