Mateus Fransa (Reuters)
Mateus Fransa (Reuters)

Kristal Palas za tinejdžera dao 20.000.000 plus bonuse plus procente

Vreme čitanja: 1min | ned. 30.07.23. | 21:36

Brazilca su želeli i Čelsi, Arsenal, Njukasl, Brajton

Evropska otimačina brazilskih fudbalskih dragulja se nastavlja... Još jedan tinejdžer je spakovan za Evropu.

Kristal Palas je dogovorio jedan od najvećih transfera u klupskoj istoriji i potukao konkurenciju u vidu Čelsija, Arsenala, Brajtona, Njukasla... Novi član londonskog kluba će u narednim danima postati 19-godišnji ofanzivac Mateus Fransa iz Flamenga.

Izabrane vesti

Palas će velikanu sa Marakane platiti fiksnih 20.000.000 evra na ime obeštećenja. Ako Mateus Fransa jednog dana osvoji Zlatnu loptu, Palas će Flamengu isplatiti još 5.000.000 evra za bonuse, a isplatiće mu i 20 odsto od kapitalne dobiti od sledećeg transfera igrača.

Čelsi je dugo važio za favorita za dovođenje Franse. Ali ideja Plavaca je bila da ga kupe i proslede na pozajmicu u Strazbur što se njemu nije dopalo. Zvali su prethodnih dana i Lion, Leverkuzen i Brajton ali je Palas pružio najbolju perspektivu mladom ofanzivnom vezisti.  

Mateus Fransa se u prvom timu Rubronegra pojavio sa 17 godina, ubrzo se ustalio u prvoj postavi ali je dolaskom Horhea Sampaolija u aprilu počeo da gubi minutažu. Ipak, svima je bilo jasno da se sprema transfer i sada je konačno postignut dogovor.  


tagovi

Mateus FransaLetnji prelazni rok 2023Flamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara