Krivokapićevi Orlići spremni za velika dela: Stanković korača očevim stopama, Zvezdini klinci se razumeju bez reči

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 18:07

Omladinska reprezentacija Srbije pobedom nad Mađarskom (3:1) otvorila turnir Stevan Ćele Vilotić

Trećim mestom na Evropskom prventvu za kadete prošle godine izabranici Radovana Krivokapića nagovestili su da poseduju potencijal neophodan za visoke domete, a da rezultat u Izraelu nije predstavljao slučajnost potvrdilo je izdanje Orliča protiv Mađarske na otvaranju turnira Stevan Ćele Vilotić (3:1).

Naši biseri rođeni 2005. godine i mlađi motivisano su ušli u susret i na krilima uvodne inicijative rano stekli dva gola prednosti. Mrežu gostiju u Subotici načeo je Kosta Nedeljković u 9. minutu, dok je već u 18. udvostručio Jovan Milošević. Vođstvo Krivokapićevog tima posle uvodnih pola sata igre moglo je da bude i ubedljivije imajući u vidu broj stvorenih šansi Orlića, a priliku da kazne jalovu inicijativu rivala Mađari su imali iz penala koji je odbranio Luka Lijeskić.

Izabrane vesti

Pauza koja je usledila više je prijala Mađarima, pa je Husar posle samo 48 minuta igre u nastavku prepolovio zaostatak, ali je našim biserima bilo potrebno samo tri minuta da režiraju odgovor i preko Jan Karla Simića vrate dva gola razlike. Borba spuštenih gardova u nastavku najavljivala je sijaset uzbuđenja, ali su brojne promene na obe strane uticale na tempo igre pa je rezultat do kraja susreta ostao nepromenjen.

Pri analizi prvih sat vremena borbe i period pre brojnih izmena, Krivokapić će imati sijaset razloga za zadovoljstvo. Igrači koji su već skrenuli pažnju na sebe kako na već pomenutom Evropskom prvenstvu, tako i u klupskim redovima, funkcionisali su praktično besprekorno i potvrdili da su pred njih sa pravom postavljeni visoki ciljevi.

Led su sjajnom saradnjom probili Zvezdini đaci Jovan Mijatović i Kosta Nedeljović. Bek i ofanzivac su zajedno sa Jovanom Šljivićem pokazali fudbalsku zrelost, ali i da na terenu mogu da sarađuju praktično zatvorenih očiju. Da se razumeju i bez reči crveno-beli biseri su pokazali u 9. minutu kada je fenomenalno proigravanje Mijatovića Nedeljković pretočio u gol neodbranjivim udarcem sa desne strane u dalji ugao.

Pleli su Šljivić i Mijatović mrežu oko gola Mađara zajedno sa Jovanom Miloševićem, a inicijativa je rezultirala u 19. minutu golom upravo napadača Štutgarta ponikolg u Vojvodini. Korpulentni centarfor iskoristio je uspavanu reakciju čuvara i sa druge stative korner koji je izveo Aleksandar Stanković pretočio u pogodak.

Biser Intera, osim što izgledom na terenu podseća na oca Dejana, potvrdio je i fudbalskim potezima da je dostojan naslednik nekadašnjeg kapitena Orlova, a još jedan od poteza za pamćenje bila je asistencija za Jan Karla Simića u 49. minutu za 3:1. Tandem milanskih igrača režirao je sjajan odgovor na gol rivala viđen samo teri minuta ranije kada je Klaus proigrao Husara i samo na kratko probudio nadu gostiju.

Pad tempa u završnici utakmice bio je povod da Mađari preuzmu inicijativu i pokušaju da makar ublaže poraz, međutim rezultat je ostao nepromenjen te će Orlići drugi izazov dočekati u pobedničkoj atmosferi, poput Crne Gore koja je pogocima Golubovića i Mrvaljevića savladala Francusku (2:0).



tagovi

omladinska reprezentacija SrbijeStevan Ćele Vilotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara