©Reuters
©Reuters

Kulibali: Mnogi su posle prve utakmice rekli da smo eliminisani

Vreme čitanja: 1min | uto. 29.11.22. | 19:12

Senegalci uspeh posvetili Saidu Maneu

Iako je Ekvador zahvaljujući remiju sa Holandijom poslednji duel grupne faze dočekao u boljoj situaciji i doveo Senegal u poziciju da samo pobedom može do naredne runde, šampion Afrike uspeo je da slomi otpor rivala i sa nova tri boda se u društvu Holandije plasira u narednu rundu. Iako je Senegal poveo u završnici prvog poluvremena golom Sara iz penala, Kaisedo je vratio neizvesnost u 67. minutu izjednačivši reziltat, ali je radost južnoameričkog predstavnika trajala samo tri minuta. Spretnom reakcijom Kulibali je vratio gol prednosti Senegalu, a tim Aliua Sisea je potom minimalno vođstvo očuvao do kraja utakmice.

Veliki uspeh očekivano je izazvao zadovoljstvo i euforiju u redovima Senegala, a selektor najboljeg tima Afrike posle utakmice pažnju je usmerio na najboljeg igrača njegove selekcije Sadija Manea koji zbog povrede nije doputovao u Katar.

Izabrane vesti

"Želeo bih da posvetim ovu pobedu čoveku koji čini izvanredne stvari za zemlju, koji nažalost danas nije ovde. Ovaj čovek se zove Sadio Mane“, kazao je Sise posle utakmice.

Junak Senegala Kalidu Kulibali posle utakmice je sumirao utiske ne skrivajući ushićenost.

"Posle prve utakmice, bilo je mnogo ljudi koji su smatrali da smo već eliminisani, ali za nas to nije dolazilo u obzir. Zaista smo želeli da uradimo nešto veliko“, kazao je defanzivac Čelsija i Kameruna.


tagovi

Kalidu KulibaliSenegalKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara