Aleksandre Lakazet (©Reuters)
Aleksandre Lakazet (©Reuters)

Lakazet preveliki zalogaj za Valensijan, Lion u prvom finalu posle četiri godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 22:36

Lavovi potvrdili ulogu favorita

Remi protiv Remsa za vikend nije mnogo uzdrmao fudbalere Liona, koji su samo tri dana kasnije obezbedili plasman u finale domaćeg Kupa pošto su rutinski savladali Valensijan rezultatom 3:0 (0:0).

Lavovi su došli do prvog meča za trofej jednog takmičenja posle četiri godine, odnosno tada finala domaćeg Liga kupa. Sada će za pehar Lavovi igrati protiv boljeg iz duela Pari Sen Žermena i Rena koji je na programu u sredu.

Izabrane vesti

Večeras je za Valensijan preveliki zalogaj bio Aleksandre Lakazet. Iskusni napadač postigao je uspeo je na otvaranju drugog poluvremena da probije bedem gostiju, koji su se dobro borili više od 45 minuta. I ne samo da su se borili, već je Sirin Dukure u 39. minutu promašio jedanaesterac kojim je Valensijan mogao da povede sa 1:0.

Umesto toga, sa bele tačke je bio precizan Lakazet u 51. minutu, da bi nedugo zatim duplirao vođstvo protiv drugoligaša na asistenciju Saida Benrame.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

Konačni rezultat postavio je Gifta Orbana na asistenciju Rajana Čerkija u 75. minutu. Nemanja Matić je na terenu proveo 72 minuta, kada ga je zamenio upravo asistent kod trećeg gola za Lavove.

Kako je sezona počela, Lion bi još mogao i dobro da je završi. Plasman u Evropu jeste daleko kroz prvenstvo, ali bi mogao kroz Kup do grupne faze Lige Evrope.

KUP FRANCUSKE - POLUFINALE

Utorak

Lion - Valensijan 3:0 (0:0)

/Lakazet 51, 57, Orban 75/

Sreda

21.10: (1,45) PSŽ (4,50) Ren (7,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Aleksandre LakazetLionValensijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara