Lalatović (©Starsport)
Lalatović (©Starsport)

Lalatović: Da biste pobedili, morate da date gol, a da biste dali gol, morate da šutnete

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.02.24. | 09:25

Pred fudbalerima Spartaka je novi težak izazov, u goste im dolazi Mladost iz Lučana

Operacija plej-of , izazov broj dva: tako bi se u Spartaka na najbolji način  najavila današnja utakmica protiv Mladosti iz Lučana (15.00).

U svojoj preko dvanaest godina dugoj trenerskoj karijeri šef struke Spartaka Nenad Lalatović vodio je mnoge timove u Mozzartbet Superligi Srbije. Bez obzira što Mladost ne spada među te ekipe, trener Subotičana nije krio reči hvale izabranike Tomislava Sivića koje smatra jednim od glavnih konkurenata kada je borba za plej-of u pitanju.

Izabrane vesti

"Lučani su tim koji izuzetno poštujem, to su sve iskusni igrači od kojih sam petoricu i trenirao. Trener je gospodin Sivić, a direktor moj veliki prijatelj Neško Milovanović, dvojac koji radi izvandredan posao. Oni su pokazali koliko mogu protiv Vojvodine gde su odigrali sjajnu utakmicu, nemaju pritisak , igraju na rezultat i vratili kući sa bodom (1:1). Oni su jedan od naših glavnih konkurenata za Top osam, što sam mojim momcima i rekao. Kada su ovakve utakmice u pitanju, mnogo je lakše kada ste gost, oni igraju na strani i ako se vrate kući sa bodom oni će možda biti zadovoljni, a mi ćemo biti zadovoljni samo sa sva tri", pričao je Lalatović uoči utakmice.

On je najavio da će napraviti nekoliko izmena u sastavu.

"Ima igrača koji u prošlom delu sezone nisu počinjali utakmicu, a sad počinju, ali to je tako kod mene, jer kod mene ne igra onaj koji je mnogo dao klubu ili je dugo tu, nego onaj koji trenutno daje najviše od sebe. U startnoj postavi nalaze se igrači koji su najbolje odradili pripremni period, koji su ubrzavali igru i igrali za tim. Jednačina je jasna: Da biste pobedili morate dati gol,  a prvo morate da šutnete da biste dali gol. Nadam se da ćemo tri boda koja nismo uzeli u Kruševcu nadoknaditi danas i da ću kad u pet sati popodne uđem ovde na konferenciju biti nasmejan i raspoložen“.

Imao je Lalatović i jasnu poruku za svoje pulene u od kojih, kao i uvek, očekuje maksimum:

"Na mojim fudbalerima je da pokažu da žele da budu u plej-ofu, jer ne mogu ja da želim to više od njih. Ne želim da imenujem timove koji će igrati u plej-aut, ali sam im rekao: Da li  hoćete sa njima ili sa Partizanom, Zvezdom, TSC-om još po jednom-dva put? Nadam se da će biti lep dan i da će publika doći u što većem broju jer su oni naš 12. igrač i uz njih je mnogo lakše doći do pobede i zacrtanog cilja“, poručio je trener Spartaka.

Projektovani sastav Spartaka (3-5-2): Vulić – Bogićević, Ćalasan, Martinović – Prijović, Lukić, Tomović, Babić, Bijelović – Rošević, Mudrinski.

PIŠE: Oliver Nagel
MOZZART BET SUPERLIGA - 21. KOLO

Subota

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

/Dragović 9, Kanga pen 40, Endiaje 81/

Partizan - IMT 5:2 (2:0)

/Severina 25, Kovačević 45, Zahid 67p, Kastiljo 86, Goh 90 - Radočaj 49, M.Luković 81/

Čukarički - Železničar 2:1 (0:1)

/Docić 74, Stojanović 87 - Grgić 44/

Nedelja

13.00: (3.20) Radnički 1923 (3.40) Vojvodina (2.25)

15.00: Spartak - Mladost

17.00: (1.95) Radnički Niš (3.50) Javor (3.90)

18.00: (1.35) TSC (4.90) Radnik (9.50)

Ponedeljak

17.00: (2.20) Voždovac (3.35) Napredak (3.35)



tagovi

Nenad LalatovićSpartak SuboticaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara