Lale ozbiljno pretile Ahmatu, ali na kraju upisale drugi remi u Turskoj

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.01.23. | 17:50

Izabranici Milana Rastavca odigrali nerešeno sa ruskim premijerligašem – 1:1

Na petoj i pretposlednjoj proveri u Turskoj, Vojvodina je upisala drugi remi. Novosađani su danas skoro svih 90 minuta igrali sa postavom koja bi mogla da bude standardna i u šampionatu, a na kraju su odigrali nerešeno sa ruskim premijerligašem Ahmatom Groznim – 1:1 (0:1).

Bio je ovo prvi meč koji su Lale odigrale na stadionu Sueno, budući da su prethodna četiri kontrolna meča igrali na terenu Titanik Deluks Golf. Ujedno ovo je bio i najozbiljniji test Staroj dami na ovim pripremama, budući da su snage odmerili sa trenutno šestoplasiranom ekipom ruskog šampionata.

Izabrane vesti

Može stručni štab Vojvodine da bude zadovoljan današnjim izdanjem. Vojvodina je stvorila veći broj prilika i da je bila bolja u realizaciji, mogla je i do trijumfa.

Ahmat je uspeo rano da povede, kada je u 16. minutu igre rutinski posle kornera glavom pogodio Miloš Šatara. Imala je Vojvodina u nastavku inicijativu i propustila jako dobre pirlike do poluvremena da poravna rezultat. U 75. minutu upravo posle kornera Voša je stigla do poravnaja, kada je Jeličić uspeo tek da prebaci gol-liniju.

U današnjoj startnoj postavi Novosađana našla se većina igrača koja ozbiljne konkuriše za standardne prvotimce u prvenstvenoj trci, a ova postava provela je na terenu skoro svih 90 minuta: N.Simić, Lazarević, Traore, Vitas, Đorđević, Zukić, Milosavljević, Kabić, Čumić, Baraj, Malbašić.

Među stativama šansu od stručnog štaba Lala danas je dobio Nikola Simić, a u napadu je Malbašić zauzeo mesto špica, na kojem se povremeno rotirao sa Čumićem, tako da su njih dvojica bili organizatori igre. Po krilima su delovali mladi Kabić i Baraj, a na sredini terena rodio se novi tandem – Milosavljević i Zukić, koji je danas pružio veoma kvalitetnu partiju. 

Iz prve i jedine prilike u prvom poluvremenu, Ahmat je stigao do vođstva. U 16. minutu lošu reakciju odbrane Lala nakon kornera iskoristio je Šatara, koji je precizno glavom loptu smestio uz stativu, a golman Simić je bio nemoćan u toj situaciji.

Posle toga Vojvodina je preuzela inicijativu i imala sve vreme posed lopte na svojoj strani.

Najbolju priliku Stara dama u ovom period propustila je sredinom prvog poluvremena. Najpre su lepo stvroili višak i istrčali kontranapad, Zukić je odlično proigrao Kabića na desnoj strani, ali je on iz veoma izgledne situacije pogodio samo spoljni deo mreže.

Zapretila je Voša ozbiljno još dvaput u nastavku. Traore je dobar centaršut Zukića poslao preko gola, a u finišu prvog dela igre propala je dobra šansa za izjednačenje, kada je na centaršut Đorđevića skočio Malbašić, ali je lopta išla pravo u golmana, pa su sa zaostatkom dočekali drugi 45 minuta.

Zanimljivu promenu napravio je Rastavac u nastavku susreta kada je umesto Kabića ušao Bjeković, pa je Lazarević funkcionisao kao desno krilo.

Početkom drugog polivrena malo je nedostajalo da Rusi dupliraju prednost. Ispala je odbrana Vojvodine, pa se u velikoj prilici našao Olejnikov, koji je šutirao iz kaznenog prostora, ali je stativa spasila izabranike Milana Rastavca.

Zbog odgurivanja jednog protivničkog igrača, nakon koškanja, crveni karton zaradio je Uroš Vitas na isteku sata igre, pa je umesto njega ušao Jeličić (dozvoljeno u prijateljskim susretima).

Ahmat je propustio ogromnu šansu nakon poklona Jeličića, koji je izgubio loptu na dvadeset metara od gola. Divanović je ostao sam i šutirao sa nekih desetak metara, ali je poslao loptu pored gola. Mogli su iz dve veoma dobre prilike da to kazne Novosađani u narednih par minuta. Zukić je zapretio sa ivice šesnaesterca, ali nije bio dovoljno precizan, a onda je posle kontre Malbašić odlično uposlio Lazarevića, koji je probio po desnoj strani i našao se jedan na jedan s golmanom, ali je lopta prozujala pored dalje stative.

A onda u 75. minutu Vojvodina je konačno došla do poravnanja. Nakon kornera, Zukić je prebacio glavom loptu na drugu stativu, a na pravom mestu se našao Jeličić i uspeo da loptu pošalje preko gol-linije.

Dalo je to krila Voši koja je svim silama krenula po preokret u poslednjih petnaest minuta, ali se ruska ekipa odbranila od tog naleta, pa je meč zavšren bez pobednika.

VOJVODINA – AHMAT GROZNI – 1:1 (0:1)

/Jeličić 75 – Šatara 16/

Crveni karton: Vitas 60

Prijateljska utakmica u Beleku

Stadion: Sueno

 

VOJVODINA: N.Simić, Lazarević, Traore, Vitas, Đorđević, Zukić, Milosavljević, Kabić (od 46. Bjeković), Čumić, Baraj, Malbašić. U nastavku ušli: Jeličić i N.Nikolić

AHMAT GROZNI: Šelija, Šatara, Semenov, Ucijev, Bogosavac, Olejnikov, Švec, Karin, Divanović, Agalarov, Iljin,


tagovi

Uroš VitasMilan Rastavac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara