Lazetić o Lalatoviću: Veoma dobar trener, svuda uspeva da nametne specifični stil igre

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.03.24. | 18:31

"Spartak je neugodan protivnik, očekujem dosta publike", poručuje trener TSC-a pred gostovanje

Proleće su Topolčani započeli odlično, sa tri uzastopne pobede. Usledio je tada mini post od dve utakmice bez trijumfa, ali se vrlo brzo ekipa Žarka Lazetića vratila na pobednički kolosek savladavši Mladost iz Lučana i to vrlo ubedljivo (4:1). Ipak, kada se sretnu TSC i Spartak iz Subotice sve pada u vodu, jer se radi o derbiju severne Bačke u kojem pravila i forma ne važe. Sutra će vicešampion Srbije gostovati Plavim golubovima, želeći da se osveti za ovosezonski poraz kod kuće ali i upiše prvu pobedu u Subotici još od 2019. godine (subota 18 časova, TV Arena premium 3).

Forma Spartaka je promenljiva, ali su bez obzira na sve Subotičani bolji tim na strani, što nije bio slučaj na početku sezonu. Prethodni duel u prvenstvu su odigrali protiv Čukaričkog, gde su nakon dva gola zaostatka skoro stigli do pobede. Šef struke Topolčana smatra da Spartak vremenom podiže formu i da njegov tim čeka težak izazov u predstojećem duelu, bez obzira na to što su Plavi golubovi bolji kao gost nego na svom stadionu.

Izabrane vesti

"Njima ta utakmica (protiv Čukaričkog), naročito drugo poluvreme, daje veći optimizam. Ekipa su koja na neki način iznenađujuće igra bolje na strani nego kod kuće. Tako kako su se vratili protiv Čukaričkog, menjali su formaciju ali to ne menja puno kod njih. Imaju veoma dobrog trenera koji gaji specifičan stil igre, svuda uspeva da nametne to svoje što želi. To je uspeo i u Spartaku, kako vreme odmiče sve su bolji i bolji", izjavio je Lazetić uoči utakmice.

Prethodni derbi severne Bačke je pripao Spartaku, ekipa koju je tada predvodio Aleksandar Keržakov je preživela susret na TSC areni i iako je bila u potpunosti okrenuta defanzivi i spašavanju sopstvenog gola uspela je da slavi (0:2). Tada je izrečena opomena vicešampionu Srbije, da mora svoje šanse da iskoristi na vreme inače stiže kazna. Ipak, Topolčani su podigli formu, zna se da su nesavladani na gostovonjima i zato će sutrašnji derbi biti pun neizvesnosti.

"Za nas neugodan protivnik koji nas je pobedio u prvom delu sezone. Biće pravi derbi, posle pobede imamo dva treninga da se namestimo za njih. Očekujem dosta publike, dobar je termin, biće toplo vreme, nadam se dobrom terenu i očekujem jednu jako dobru utakmicu. Protiv ovako specifične ekipe koja igra jedan na jedan potrebno je da se više krećemo i želimo loptu. Treba da dajemo jedni drugima podršku i tako eksploatišemo prostore koji nam se otvaraju. Ne bismo želeli da igru svedemo na čovek na čoveka i duele, zato ćemo probati da se pripremimo na način da naši kvaliteti budu u prvom planu. Ovo je derbi što daje dodatnu motivaciju, a u ovoj polusezoni ne igramo pod opterećenjem evropskih mečeva i verujem da ćemo biti na maksimumu koji je neophodan za rezultat koji želimo. Potrudićemo se da pružimo dobru igru, da budemo na visokom nivou, pa ćemo videti hoće li to biti dovoljno za pobedu", istakao je Lazetić.

Upravo je mladi stručnjak na klupi Topolčana naglasio koje segmente igre mora njegov tim da popravi, a dobar korekcije je već viđen u duelu protiv Mladosti iz Lučana, kada se u odnosu na meč iz Kruševca ofanziva TSC-a u potpunosti raspucala.

"Na prošlom meču smo postigli četiri gola, u Kruševcu nisam bio zadovoljan prvim poluvremenom, ali po mom mišljenju smo protiv Zvezde bili odlični. Pre toga smo imali tri pobede, iako je bilo propusta sa naše strane što se tiče visokog presinga, smatram da ubuduće treba da budemo agresivniji i da to treba da popravimo za ovu utakmicu", naveo je Žarko Lazetić.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara