Foto: MN Press
Foto: MN Press

Lazetić pred Frajburg: Ako se budemo branili, branimo se svi! Igrači, klupa, publika...

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.10.23. | 17:50

Strateg vicešampiona Srbije gaji velika očekivanja pred duel broj tri u okviru grupne faze Lige Evrope (četvrtak 18.45 časova)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Na TSC arenu posle Olimpijakosa stiže petoplasirani tim Bundeslige, Frajburg. Nakon istorijskog boda u okršaju sa grčkim velikanom, Topolčani jure novu priliku za pozitivan rezultat. Biće delimično uskraćeni za podršku zbog kazne UEFA, pa će južna tribina biti zatvorena odlukom disciplinske komisije krovne organizacije fudbala u Evropi. Ne klonu duhom u taboru kluba iz Bačke Topole, već se sa ogromnim nestrpljenjem čekaju utakmica broj dva kod kuće. Pravdu deli Alijar Agajev iz Azerbejdžana, meč je na programu u četvrtak od 18.45 časova (TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

Bez obzira ko je protivnik, TSC ide na pobedu. Priznaje to i šef struke Žarko Lazetić, ističući da će njegov tim naspram sebe imati izuzetno organizovanu ekipu koja dolazi iz jednog od pet najjačih prvenstava u Evropi. Takođe, Frajburg može da se pohvali i činjenicom da Kristian Štrajh sedi na klupi Brazilaca iz Brajsgaua više od decenije. Nemački tim je u prvom kolu savladao Olimpijakos na strani, dok je kod kuće poražen od Čekićara iz Londona.

„Očekivanja su najveća moguća kao i uvek, bez obzira na snagu protivnika. Jasno je ko je favorit na papiru. Tako je na svakoj utakmici Lige Evrope i Liga šampiona. Radi se o jako organizovanoj ekipi, koja se u Bundesligi do poslednjeg kola bori za Ligu šampiona. Biće mi drago da upoznam čoveka koji je već 12 godina u tom klubu, što govori dosta o njemu kao treneru ali i o klubu. Imaju izuzetno dobar sistem, mehanizme, u svim fazama su organizovani. Sa Juventusom su igrali izvanredne utakmice prošle godine, pobedili u Pireju što nikad nije lako. Puno daju golova i primaju, ali na kakvom nivou? Videćemo koliko ćemo uspeti da se suprotstavimo, želimo da ponovimo pristup kao na prethodnim utakmicama“, rekao je Lazetić na konferenciji za medije uoči utakmice.

Vicešampion Srbije je u prvom kolu poražen, zatim je uzeo bod, pa pojedinci sada naziru pobedu. Žarko Lazetić smatra da je domaći teren dodatan motiv, mada rezultat zavisi samo od igre. Od svojih izabranika mladi strateg pre svega očekuje hrabru i požrtvovanu igru.

„Ako postoji neki niz neka se nastavi sutra pa da pobedimo na domaćem terenu. To je dodatna doza optimizma, na rezultat ne može da se utiče ali može na mnoge druge stvari u toj igri. Imali su i oni čime da se bave što se tiče nas. Želim da budemo hrabri i odlučni kao što smo bili u prethodnim utakmicama. Videćemo da li ćemo uspeti da budemo na najvišem nivou“, naveo je Lazetić.

Delovalo je da su u Londonu izašli na teren Topolčani u nešto defanzivnijoj postavci, dok su protiv pirejskog tima bili više okrenuti ka napadu. Žarko Lazetić navodi da njegov tim uvek igra na isti način, bez obzira kako to na oko deluje na terenu. Drugim rečima, ističe da njegov tim uvek igra napadački, sa visokim presingom, a da je defanziva posledica sposobnosti protivnika. Ističe i da sutrašnju utakmicu ne igraju samo njegovi fudbaleri, već kompletan klub računajući i publiku.

„Nećemo menjati pristup, nismo ni protiv Vest Hema se opredelili da budemo nisko, oni su nas kvalitetom spustili, nikada ne menjamo ideju igre niti pristup. Bićemo spremni na to, ali priprema svake utakmice je ista kao i svaka do sada. Pristup je da znamo šta mi radimo sa loptom, kao i bez lopte u svakoj zoni terena, nećemo menjati svoju ideju u kojoj su zastupljene sve faze igre. Ako se budemo branili branićemo se svi, igrači, mi sa klupe, publika, ideja će biti da pokušamo da se nametnemo igrom“, istakao je Žarko Lazetić.

Strelac izjednačujućeg pogotka za Topolčane protiv Olimpijakosa, Miloš Pantović, smatra da je njegova ekipa pokazala da može da se nosi sa jačima od sebe i da se sutra neće predati unapred.

„Očekujemo dosta toga od utakmice jer smo se pripremali jako dobro. U prve dve smo pokazali da možemo i da smo u rangu sa tim ekipama na terenu. Možda su oni skuplji, dolaze iz boljih liga, ali mi smo ti koji se pitamo nešto. Sutra nećemo izaći sa belom zastavom i daćemo svoj maksimum“, rekao je krilni napadač TSC-a.


tagovi

Žarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara