Lazetića ne zavaravaju rezultati Voždovca: Fantastični su, igraju sjajan presing

Vreme čitanja: 4min | pet. 29.03.24. | 12:15

„Ovom utakmicom počinjemo plej-of“, kaže strateg vicešampiona Žarko Lazetić

Ušao je u strašnu seriju tim iz Bačke Topole, postigao pred reprezentativnu pauzu osam pogodaka na dva meča. Odigrali su u međuvremenu i kontrolni meč protiv Osijeka, gde su takođe slavili (2:1). Sada će Topolčani pokušati da upišu i treću uzastopnu pobedu, jer posle duela sa Zmajevima, koji nisu nimalo za potcenjivanje, ali jesu u očajnoj formi, slede tri okršaja sa timovima iz gornjeg dela tabele. Već u utorak putuje tim Žarka Lazetića u Novi Pazar, nakon čega ga očekuju dolazak Čukaričkog i gostovanje Vojvodini u Novom Sadu. Ipak, prvo treba savladati ekipu iz Beograda i time preskočiti prepreku broj jedan (danas 18 časova, TV Arena premium 1).

Prošle sezone je ekipa iz Bačke Topole ispisala trilogiju „Kako ukrotiti zmaja“, jer su u sva tri okršaja sa Zmajevima fudbaleri u plavim dresovima upisali tri boda. Stigla je naplata u prošle godine, Borisav Burmaz je u poslednjim momentima utakmice pogodio sa bele tačke za remi (1:1). Voždovac ne zna za slavlje na poslednjih sedam utakmica u Mozzart Bet Superligi (pet poraza i dva remija), ali nimalo ga ne potcenjuje šef struke vicešampiona Srbije Žarko Lazetić. Naprotiv, mladi strateg je kao i uvek pun reči hvale za ovaj tim odakle često voli da dovodi igrače u TSC. Protiv bivšeg kluba će pokušati da zablistaju Miloš Pantović i Ivan Milosavljević, ali i najbolji strelac prvenstva u prolećnom delu Aleksandar Ćirković, koji je pre odlaska u Rusiju nosio dres beogradskog tima.

Izabrane vesti

„Voždovac ne da nije slab, nego je fantastičan. Ja sam impresioniran načinom na koji igraju u ovoj polusezoni. Poseban izazov mi je da pripremam utakmice protiv njih i kapa dole njima kao klubu. Inspirisali su me, a i bilo je vremena, pa sam pogledao sve njihove utakmice. Otišla su im četiri igrača i trener, ali i dalje igraju sjajan presing što se baš videlo protiv Zvezde i Novog Pazara. Na impresivan način su došli do boda u Pazaru, sa Zvezdom su bili egal na kraju i cenim odlučnost kojom sprovode sve što se od njih traži. Za mene je ovo najizazovnija utakmica a rekao sam igračima da i njima treba da bude, jer Voždovac samo po bodovima nije dobro startovao, ali po načinu igre se vidi koliko su kvalitetni. Napredovali su u odnosu na prošlu sezonu i jedva čekam utakmicu jer sam siguran da će biti odlična“, rekao je Lazetić.

Očekuje i šef struke TSC-a odličan meč, jer kako navodi, i Voždovac i njegov tim igraju veoma sličan fudbal. Navodi i da će utakmica biti prava evropska, kao i da kvalitet svi narednih rivala uključujući i Voždovac, znači da njegov tim bukvalno sada počinje plej-of prvenstva.

„Obe ekipe gaje sličan stil igre pa će duel biti velikog intenziteta, sa puno nadmudrivanja i nadigravanje sa obe strane, pravi evropski. Pre pauze smo bili u dobrom momentu sa pobedama i mnogo postignutih golova, a verujem da tonus nije opao tokom pauze. Ovom utakmicom nama praktično počinje plej-of, slede nam Novi Pazar, Čukarički i Vojvodina, a zatim pravi plej-of . Sve su to važne utakmice kojima se radujemo i za kakve treniramo. Ulazimo u deo sezone u kome više ne treba motivisati igrače, svi znaju da je u igri sve manje bodova i vremena da se nešto postigne ili prestigne. Svaka utakmica će biti odlučujuća i svaki igrači u Ligi će biti motivisan. Rezultat će zavisiti od toga kako se pripremimo i kako sprovedemo ono što želimo“, istakao je Žarko Lazetić.

Na raspolaganju šefu struke Topolčana neće biti Nikola Kuveljić koji je sveže povređen, Josip Ćalušić se nakon intervencije vratio treninzima, dok se očekuje da šansu dobije i Mateja Đorđević, takođe povratnik nakon povrede. Pod znakom pitanja je i Ifet Đakovac, dok će meč sigurno propustiti i Miloš Cvetković. Veljko Ilić i Miloš Pantović su imali reprezentativne obaveze i moguće je da će ih stručni štab sačuvati za meč protiv Novog Pazara u utorak.

Projektovani sastav TSC-a u formaciji 4-3-3: Simić – Krstić, Antonić, Stojić, Petrović – Milosavljević, Radin, Stanić – Jovanović, Rakonjac, Ćirković.



MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 27. KOLO

Petak

14.00 (1,75) Čukarički (3,50) Novi Pazar (5,00)

16.00 (4,90) Radnik (3,50) Vojvodina (1,77)

18.00 (2,00) IMT (3,50) Železničar (3,80)

18.00 (1,38) TSC (4,60) Voždovac (9,00)

Subota

14.00 (2,05) Radnički Niš (3,40) Mladost Lučani (3,70)

14.00 (2,00) Radnički 1923 (3,45) Napredak (3,80)

16.00 (14,00) Javor (6,75) Crvena zvezda (1,20)

18.30 (1,25) Partizan (6,00) Spartak Subotica (11,00)



tagovi

Žarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara