Radost Sitija (©Reuters)
Radost Sitija (©Reuters)

Lede krv u protivničkim žilama: Pet komada Halanda, poker asistencija De Brujnea (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.02.24. | 22:53

Mančester Siti pregazio Luton i ušao u četvrtfinale FA kupa – 6:2

Imao je Erling Haland problema sa povredom, kuburio je i sa realizacijom po povratku na teren. Mnogi su se usudili na Ostrvu da konstatuju kako se norveška gol-mašina pokvarila, kako joj treba podmazivanje. Ponovo radi, ponovo je na maksimalnom broju obrtaja, a kada je tako – protivnicima se ledi krv u žilama.

Luton je ostao skamenjen, Mančester Siti ga je pregazio i ušao u četvrtfinale FA kupa – 6:2 (3:1). Pep Gvardiola dobio je tačno ono što mu je bilo potrebno – probudio se predatorski gen u Erlingu Halandu. Ili bolje rečeno opet je došao do izražaja zahvaljujući Kevinu de Brujneu. Od pet golova koliko je dao, čak četiri mu je namestio belgijski virtuoz. Tek po povratku na teren vidi se koliko je falio Građanima, koliko im je igra bila nemaštovita i osiromašena.

Izabrane vesti

Do decembra se Mančester Siti mučio, bio sklon padovima. Prebrodio je krizu, uhvatio ritam i dočekao da početkom januara Kevin de Brujne kroči na travnjak. Vratio se protiv Hadersfild i samo 17 minuta bilo mu je potrebno da upiše prvu asistenciju. Od tada ih je zabeležio još deset i već sada je najbolji asistent osvajača triple krune iz prethodne sezone. Niko ne ostvaruje toliki uticaj na igru Sitija kao Kevin de Brujne.

Najsrećniji čovek što je ponovo tu jeste – Erling Haland. Hranio ga je loptama do iznemoglosti, podvaljivao ih, cepao protivniču odbranu na dva dela. Ogromne zasluge idu na račun Belgijanca što je norveška gol-mašina spakovala pet komada i podsetila na izdanje protiv RB Lajpciga u Ligi šampiona, kada je takođe protivničku mrežu napunio do vrha.

Da je bio malo skoncentrisaniji i prisebniji u prvom poluvremenu, mogao je Erling Haland još dve lopte da smesti u mrežu Lutona. Odbrana domaćina nije znala šta ju je snašlo, ali su se na surpotnom kraju terena Ros Barkli i Džordan Klark postarali da šampion Engleske makar na tren bude zabrinut. Da se zapita i izvuče najbolje iz sebe.

Bez gola je ove sezone bio Džodan Klark za Luton. Prvi, protiv Građana, bio je majstorski. A, i kod drugog mu je odigrao Ros Barkli, koji bi posle nekoliko godina lutanja mogao da obezbedi novi unosan ugovor i ne bori se za opstanak u Premijer ligi naredne sezone. Doduše, svemu je kumovao Štefan Ortega.

Luton jeste primio šest golova, ali teško da se iko u klubu oseća poniženim. Pokazao je zube i Pep Gvardiola ga je ispoštovao. Onako kako on to praktikuje. Tek u finišu, kada je sve bilo gotovo posle pogotka Matea Kovačića, prvog otkako je stigao u klub sa Etihada, izvadio je kvartet startera. Među njima bio je i Erling Haland, čiji je izlazak sa terena propraćen gromoglasnim skandiranjem.

Iako je sve bilo gotovo pre isteka jednog časa igre, Pep Gvardiola nije hteo da štedi igrače pred derbi sa Mančester junajtedom. I tih 15 minuta manje za strelca pet golova, plus ovacije, više su nego dovoljno.

FA KUP – OSMINA FINALA

Ponedeljak

Koventri - Mejdstoun 5:0 (3:0)

/Sims 9, 14, 35, Tavares 88, 90/

Utorak

Bornmut - Lester 0:1 (0:0, 0:0)

/Fatavu 105/

Blekbern - Njukasl (u toku)

Luton - Mančester Siti 2:6 (1:3)

/Klark 45, 52 - Haland 3, 18, 40, 55, 58, Kovačić 72/

Sreda

20.30: (1,58) Čelsi (4,00) Lids Junajted (5,90)

20.45: (3,15) Notingem Forest (3,45) Mančester Junajted (2,25)

20.45: (2,65) Vulverhempton (3,25) Brajton (2,75)

21.00: (1,63) Liverpul (4,00) Sautempton (5,30)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Mančester SitiLuton TaunFA kupPep GvardiolaErling HalandKevin de BrujneRos BarkliDžordan Klark

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara