Doson daje gol glavom (Reuters)
Doson daje gol glavom (Reuters)

Lester žrtva sporne sudijske odluke u 90. minutu: Sreća Vest Hemova pa ima svog Salaha (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.02.22. | 19:45

Džerod Bouven postigao vodeći gola za Čekićare, pa im asistencijom za Bouvena u finišu omogućio da dođu do boda - 2:2

Lester igra neuporedivo slabiju sezonu od prošlogodišnje, a večeras izabranicima Brendana Rodžersa ni sreća nije bila saveznik. Usepli su da preokrenu rezultat protiv Vest Hema, na mahove igrali odličan fudbal i zaličilo je da će posle tri meča bez pobede konačno slaviti, a onda ih je u 90. minutu osvajanja celog plena koštala u najmanju ruku sporna sudijska odluka - 2:2.

Strelac vodećeg gola za Čekićare Džerod Bouven je izveo korner, a Kreg Doson poslao loptu u mrežu. Isprva je delovalo glavom, zatim se VAR umešao jer je bilo evidentno da je defanzivac gostiju zahvatio loptu drugim delom tela. Sudija Majkl Oliver je gledajući snimak zaključio da je gol regularan zaključivši da je Doson ramenom poslao loptu u mrežu i da je ruka bila u priodnom položaju. Međutim, mnogi se neće složiti da je odluka koju je doneo ispravna.

Izabrane vesti

Prema izrazima lica aktera nakon utakmice, deluje da remi na King Pauer stadionu nije zadovoljio ni jedne, ni druge. Lester je osvojio tek drugi bod na poslednje četiri ligaške utakmice, a ni Čekićari nisu mnogo bolji - četiri od mogućih 12 bodova čime su sebi dobrano umanjili šanse za četvrtu poziciju. Doduše i dalje se nalaze na njoj, ali primera radi, imaju samo dva boda više od Arsenala od kojeg su odigrali čak tri meča više.

Ne bi Vest Hem došao ni do boda u Lesteru da mu nije bilo čoveka koji igrama i brojkama ove sezone može donekle da parira Mohamedu Salahu. Egipćanin je u dresu Liverpula direktno učestvovao u 25 ligaških golova (16 golova, devet asistencija), a Džerod Bouven postigao osam i namestio još toliko za Čekićare.

Načeo je Bouven rivala već u 10. minutu kada je pobegao čuvarima i pogodio dalji ugao, a sa pomenutim doprinosom u završnici utakmice zaokružio je učinak od po pet golova i asistencija na poslednjih osam utakmica u Premijer ligi. U kakvog je igrača izraslo 25-godišnje krilo londonskog kluba.

Lester je u igru u završnici poluvremena vratio Aron Kresvel, potpuno nepotrebnim igranjem rukom prilikom branjenja kornera. Penal je u izjednačenje pretvorio Juri Tilemans, sjajni vezista koji nema nameru da produži ugovor sa Leseterom i kojeg će predstojećeg leta, godinu dana pre isteka ugovora pojuriti mnogi, pre svega engleski velikani.

U drugom poluvremenu Lisice su u pojedinim momentima demostrirale igru koja ih je krasila prošle sezone. Minule takmičarske godinu su posle identičnog broja utakmica imali čak 15 bodova više nego danas, a prošlogodišnji izgled doneo im je Harvi Barns. Predstavljao je mladi Englez konstantnu opasnost po levom boku, odkle je u 57. minutu uputio divan centaršut za Rikarda Pereiru.

Od dolaska u Lester 2018. godine, portugalski desni bek je u mnogo navrata pokazao koliko je opasan po protivnički gol, ali su povrede kumovale tome da propusti čak 41. takmičarsku utakmicu. Večerašnji savršeni trzaj glavom za 2:1 i prvi gol u Premijer ligi posle nešto više od dve godine, nisu bili dovoljni da domaćina konačno obasja sunce.

PREMIJER LIGA – 25. KOLO

Subota

Mančester junajted - Sautempton 1:1 (1:0)

/Sančo 21 - Adams 48/

Brentford - Kristal Palas 0:0

Everton - Lids 3:0 (2:0)

/Kolman 10, Kin 23, Rišarlison 78/

Votford - Brajton 0:2 (0:1)

/Mopej 44, Vebster 82/

Norič - Mančester Siti 0:4 (0:1)

/Sterling 31, 70, 90, Foden 48/

Nedelja

Barnli - Liverpul 0:1 (0:1)

/Fabinjo 40/

Njukasl - Aston Vila 1:0 (1:0)

/Tripije 35/

Totenhem - Vulverhempton 0:2 (0:2)

/Himenez 6, Dendonker 18/

Lester - Vest Hem 2:2 (1:1)

/Bouven 10, Doson 90 - Tilemans 40, Pereira 57/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vest HemLesterLester SitiDžerod Bouen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara