Malik Fofana
Malik Fofana

Lion ovako vidi spas: 17.000.000 + bonusi + procenti za 18-godišnjaka

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 19:00

Porede ga sa Žeremijem Dokuom

Polovinu dosadašnjeg života, Malik Fofana je proveo u Gentu. Momak rođen u okolini Brisela je došao u Gent kada je imao devet godina, a napustio ga je danas sa 18. U jednom od najvećih transfera u istoriji belgijskog kluba.

Mladi vezista je danas postao veliko pojačanje Liona. Francuzi su Gentu platili 17.000.000 evra fiksno, još maksimalno 5.000.000 će kroz bonuse, a obavezali su se i da Gent dobije procente od dalje prodaje. Samo je transfer Džonatana Dejvida u Lil za 27.000.000 evra bio skuplja prodaja popularnih Bizona...

Izabrane vesti

Lion ima košmarnu sezonu, bori se za opstanak ali je sa tri vezane pobede uspeo da digne glavu iznad vode. Iako su se očekivala neka iskusnija pojačanja, klub je ipak odlučio da nastavi praksu ulaganja u mlade talente.

Fofana je prošle sezone debitovao za prvi tim Genta i od tada se cementirao u startnoj postavi. Ove sezone je igrao na 19 od mogučih 20 prvenstvenih mečeva za Gent i upisao dva gola i četiri asistencije.

Visok je samo 169 centimetara, igra na poziciji levog veznog ili krila i obožava situacije ’jean na jedan’. Brz je, vešt dribler i ima odličan centaršut. Dodatna vrednost mu je što se dobro služi sa obe noge i ne beži od defanzivnih zadataka. Po stilu igre ga porede sa starijim zemljakom Žeremijem Dokuom koji je preko Belgije i Francuske stigao do 60.000.000 evra teškog transfera u Mančester Siti.

Sve to je alarmiralo Lionove skaute i nateralo klub da plati ozbiljan novac za 18-godišnjaka. Pogtovo što im je takav profil igrača potreban nakon odlaska Ernesta Nume na Kup afričkih nacija.

Fofana je treće pojačanje popularnih Lavova ove zime nakon što su iz filijale Botafoga došli golman Lukas Peri i defanzivac Adrijelson. I treći je Belgijanac u istoriji Liona posle Erika Deflandra i Džejsona Denajera.



tagovi

Malik FofanaZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara