Arne Slot (©AFP)
Arne Slot (©AFP)

Liverpul se ohladio od Amorima: Slot favorit da nasledi Klopa

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 17:06

Prvi razgovor, navodno, već obavljen

Bio je Ćabi Alonso, pa Ruben Amorim, sada je Arne Slot! Trener Fajenorda novi je favorit da od leta nasledi Jirgena Klopa u Liverpulu, javljaju brojni engleski mediji.

Holandski stručnjak izbio je u prvi plan nakon što su se čelnici Liverpula ohladili od Rubena Amorima. Zapravo, prema pisanju pouzdanog portugalskog novinara Pedra Sepulvede, Amorimovi zastupnici su na jučerašnjem sastanku sa upravom engleskog kluba u Londonu - imao sastanak i sa Vest Hemom - tražili trogodišnji ugovor vredan 10.000.000 funti po sezoni i pride bonus za potpis.

Izabrane vesti

Epilog razgovora nije bio pozitivan i uprava kluba sa Enfilda ubrzo se okrenula drugim opcijama sa spiska, a Slot je, očigledno, bio naredni na njemu. Redsi izgleda nisu gubili vreme pa je navodno sa njim obavljen i prvi razgovor.

Slot je prošlog leta bio u pregovorima sa Totenhemom, ali je odbio priliku da se okuša u Premijer ligi i potpisao novi ugovor sa Fajenordom do juna 2026. godine. Ipak, čini se da je pitanje trenutka kada će napraviti iskorak u karijeri, budući da je već nekoliko takvih prilika propustio.

Četrdesetpetogodišnji stručnjak je pažnju velikih evropskih klubova skrenuo na sebe nakon što je prošle sezone klubu iz Roterdama doneo tek drugu titulu prvaka Holandije u ovom veku, a iste godine odveo ga je i do četvrtfinala Lige Evrope. Sezonu ranije i u finale Lige konferencije, dok mu je pre dva dana doneo i prvi trofej holandskog Kupa posle šest godina...

Fajenord će, dodaju britanski mediji, kao i pre godinu dana pokušati da ga zadrži, ali će mu ovog puta biti teško, posebno jer je prema pisanju Telegrafa Slot interesantan i Barseloni i minhenskom Bajernu. Liverpul bi, dakle, morao da požuri...



tagovi

Arne SlotRuben AmorimLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara