©Reuters
©Reuters

Vest Hem napada Amorima, šansa u Liverpulovoj neodlučnosti

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.24. | 17:38

Dejvid Mojes je dao sve što je mogao, rastanak Čekićara i Škota po završetku sezone

Kada je pre pet godina nasledio Manuela Pelegrinija na mestu trenera Vest Hema, bili su navijači Vest Hema prično skeptični zbog toga što će šef struke njihovog kluba postati čovek očiglednog pada u karijeri. Posle velikog traga koji je Dejvid Mojes ostavio u Evertonu, imao je stručnjak iz Glazgova nekoliko neuspešnih i (ili) neubedljivih mandata u Mančester Junajtedu, Sosijedadu i Sanderlendu, a onda je mandatom u Londonu pokazao da je neopravdano osporavano njegovo znanje. Sa Vest Hemom osvojio je Ligu konferencije, postao stabilan u gornjoj polovini tabele Premijer lige i čest učesnik nokaut-faza evropskih takmičenja. ali je dao klubu sve što je mogao i jasno je da će rastanak uslediti po završetku sezone.

Nisu sedeli u upravi Čekićara skrštenih ruku, a engleski mediji izveštavaju da će u narednim sedmicama biti kontaktiran Ruben Amorim. Portugalski trener bio je već viđen na klupi Liverpula, ali je i sam trener Sportinga demantovao da je bilo što dogovorio sa Crvenima. Vest Hem će pokušati da iskoristi neodlučnost na Enfildu i dugotrajno sagledavanje u razmišljanjima da li je baš 39-godišnjak pravi čovek za naslednika Jirgena Klopa. Klub sa Olimpijskog stadiona pokušaće da do kraja maja ubedi jednog od najperspektivnijih evropskih stručnjaka.

Izabrane vesti

Vest Hem ima spremnu alternativu, u slučaju da ne bude mogao do Amorima, to jest ako Liverpul baš reši da ga angažuje. Hulen Lopetegi je još pre nekoliko sedmica viđen na stadionu i postoje sumnje da je za Španca već spremljen trogodišnji ugovor u slučaju da propadne plan za Amorimovo dovođenje. Gardijan tvrdi da bivšeg selektora Crvene furije želi i Milan. Glavnu reč prilikom odabira imaće vlasnik kluba Dejvid Saliven.

Od ostalih opcija pominju se i Grejem Poter koji je besposlen više od godinu dana, kao i aktuelni strateg Vulverhemtpna Geri Onil. Navijači se nadaju menadžeru koji igra progresivan, napadački fudbal. Bilo je redovnih žalbi na nedostatak zabave pod Mojesovim vođstvom, ali on je pomogao Vest Hemu da osvoji svoj prvi trofej posle 43 godine, i to evropski.


tagovi

Ruben AmorimVest Hem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara