Neubedljivi i umorni Crveni (© Reuters)
Neubedljivi i umorni Crveni (© Reuters)

Liverpulu mora da dovede trojicu, Klop mora da menja i naredne sezone biće kao Siti ove

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 09:38

Razmišljanja Džejmija Karagera

Zamor materijala. Možda i zasićenje. Popeo se Liverpul 2019. na krov Evrope, a iz tima koji je u finalu Lige šampiona tukao Totenhem čak devetorica igrača bila su na terenu u derbiju sa Mančester Sitijem minulog vikenda. Bili bi i Virdžil van Dajk i Džoel Matip da nisu povređeni, a upravo je to jedan od razloga što Crveni ne izgledaju ubedljivo kao pre.

Potrošili su se. Fizički i emotivno. Kasnije su u dahu osvojili i Premijer ligu i sad deluju kao izduvan balon. Potrebna im je nova energija.

Izabrane vesti

Ova ekipa je bila toliko dobra, podarila nam neke neverovatne rezultate, donela trofeje, zbog čega ne mogu da budem suviše kritičan prema njoj. Tri godine nije stala! Zato joj je potrebna mala pomoć u vidu tri nova igrača: štopera, nekog ko će zameniti Žoržinja Vajnalduma i nekog ko će uskočiti kao rezervna opcija postojećem napadačkom trilingu“, poziva Džejmi Karager klupsku upravu sa Enfilda da u narednom prelaznom roku dodatno ojača kadar.

Sveža krv bi svakako promenila ambijent u ekipi, razmrdala starosedeoce, probudila novu energiju i(li) glad za uspehom, jer posle ubedljivo osvojene titule u takmičarskoj 2019/2020 ponekad deluje nezainteresovano. Otud i minus deset u odnosu na zahuktalog lidera i meč više, zbog čega su mnogi skloni konstataciji da sastav Jirgena Klopa ne može da smanji razliku ili šampionsku trku učini zanimljivom u preostalih 15 kola.

„Najbolji primer Liverpulu šta bi trebalo da radi dao je Mančester Siti. Izgubio je devet utakmica u prethodnom prvenstvu, a pogledajte ga sad. Isto to vrlo lako može da se desi Liverpulu naredne sezone. Ono što Građanei rade u ovoj jeste dobar primer Crvenima za sledeću. Nije smak sveta. Mogu da se vrate već za godinu dana“.

Nije ni Mančester Siti previše menjao u odnosu na poslednji put kad je bio prvak. Šestorica startera iz završnog meča sezone 2018/19 počela su duel na Enfildu pre dva dana, ali je bar – menjao. I to kvalitetom.

Ljudi mogu da budu kritički nastrojeni prema Liverpulu zbog toga što Jirgen Klop ne rotira. Samo što Liverpul nema toliko kvalitetan i širok kadar da bi to činio. Da je rotirao igrače, ne bi osvojio ni Ligu šampiona 2019. ni titulu 2020. Ser Aleks Ferguson je bio u prilici da neke fudbalere Mančester junajteda pošalje na jednomesečni odmor, Arsen Venger je slično radio u Arsenalu, ali Liverpul takvu situaciju ne može da priušti. Razlog je u tome što je Mančester Siti toliko dobar da ne može da izgubi utakmicu. Videćemo naredne sezone hoće li se vratiti“, dodao je Džejmi Karager, bivši štoper kluba sa Enfilda.



tagovi

LiverpulDžejmi KaragerJirgen Klop

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara