Aleksandar Jovanović
Aleksandar Jovanović

Jovanović: Mora veća odgovornost, mora više - inače nisi za Partizan; nije sve do kluba, ima i do nas

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.05.24. | 10:47

"Da li će to biti Liga šampiona ili Liga Evrope, videćemo. Lično, zadovoljio bih se i ovim drugim"...

Slaba je uteha golmanu Partizana Aleksandru Jovanoviću to što će gotovo izvesno poneti epitet najboljeg igrača Partizana ove sezone, a verovatno i prvog čuvara mreže Mozzart Bet Superlige.

Prema njegovim rečima, takva priznanja prijaju, međutim klupski ciljevi moraju da budu veći.

Izabrane vesti

"Imao sam dobru sezonu, svestan sam toga. Ali, takođe sam svestan i da Partizan kao klub mora da gaji najviše ambicije. To sam govorio i kada sam dolazio u klub pre godinu dana, to mislim i sada. Partizan uvek mora da napada titule, da se bori za Kup, tako da ni mene, a verujem ni klub, ne zadovoljava mesto na kojem smo završili sezonu".

Partijama u plej-ofu nije zadovoljan i to ne krije...

"Iako smo uspeli, sticajem okolnosti, da ostanemo na drugom mestu i taj deo u plej-ofu nekako odradimo, to jednostavno nije dovoljno. Ne zadovoljam se time, takav je moj pogled na ovaj grb koji nosim i na sve ovo što se dešava oko nas".

"Duboka analiza će se sigurno odraditi u ovih 15-20 dana, koliko ćemo biti na pauzi. To su stvari kojima mora da se bavi klub, zajedno sa stručnim štabom, ali tu su i igrači. Kada smo upali u problem i doveli u pitanje čak i to drugo mesto, pričao sam to u svlačionici, samo igrači su mogli da izvuku situaciju i naprave neke promene iz korena. Nije sve do kluba i struke, odgovornost je i na nama koji smo na terenu. Svlačionica mora da snosi deo odgovornosti".

Jovanović ne beži od odgovornosti igrača.

"U svakom smislu Partizan mora i može da se poboljša, u svemu ima prostora za napredak. I organizaciono, ali i oko nas, u svlačionici mora da bude prisutna veća želja i borba za ovaj dres koji nosimo. Mogu da pričam samo za ono što se tiče ekipe. Evo i ovaj poslednji meč u sezoni protiv Radničkog je primer, morao je da bude mnogo veći voljni momenat. U redu, nije nam utakmica značila, nisu nam trebali bodovi, ali kada igramo kod kuće, za Partizan, i branimo ovaj grb koji svi mnogo volimo, bar ja tako mislim, onda mora da se pokaže mnogo više i da se preuzima veća odgovornost. Inače, nisi za ovo ovde. To je moje mišljenje. Svako mora da se nosi sa tim".

Planovi su jasni - pojačanja što pre i pripreme za start u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Treba obaviti duboku analizu, formirati tim, ako neki igrači budu odlazili, dovesti pojačanja što pre i da spremni uđemo u tu borbu za Ligu šampiona. Kako smo završili sezonu, ne izgleda dobro, najiskrenije... Ali, kada krenemo ispočetka, to je ipak dvomeč, sve je moguće. Uvek gajim nadu, imam volju ogromnu da pomognem klubu da posle dugo vremena napravi neki uspeh. Da li će to biti Liga šampiona ili Liga Evrope, videćemo. Lično, zadovoljio bih se i ovim drugim, ali svakako se nećemo predati bez borbe. Učiniću sve što je do mene da to ostvarimo i da izguramo taj evropski put maksimalno".

Ni u svlačionici ni na tribinama više niko ne sumnja da je Aleksandar Jovanović jeda od vođa ovog tima.

"Puno mi znači kapitenska traka. Došla je onako spontano, preko igrača i trenera, nije ništa nametnuto. Velika je to satisfakcija za mene, samo još jedan motiv više. Svi znamo ko je sve nosio traku u Partizanu. S druge strane, ja nisam zvanično kapiten, treći sam po redu, pomažem malo Sveti Markoviću i Bibarsu Nathu, tako da predstavlja veliko zadovoljstvo", zaključio je pouzdani čuvar mreže.


tagovi

Aleksandar Jovanović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara