Flikov kroki nove Barse: Precrtao sedam igrača, naciljao četiri zvezde Bundeslige

Vreme čitanja: 4min | ned. 26.05.24. | 10:11

Nemac bi sutra trebalo da bude predstavljen kao novi trener katalonskog velikana

Prvi čovek Barselone Đoan Laporta konačno je ispunio davnašnju želju - na klupi će imati nemačkog stručnjaka! Bez obzira što Španci već godinama unazad važe za najbolje trenere u Evropi (a pogotovo se o tome piše i govori poslednjih meseci, otkako su velike rezultate napravili Ćabi Alonso i Unai Emeri), Laportin stav je da je nemačka škola potrebna Barsi kako bi je 'razmrdala' i unapredila. U najkraćem, njegova želja je direktniji fudbal od ono što forsiraju najbolji španski stručnjaci.

Hansi Flik nije se proslavio otkako je napustio Bajern, kao selektor Nemačke doživeo je fijasko na Mudijalu u Kataru, ispao u grupnoj fazi, pa zatim zaređao s porazima u prijateljskim mečevima, nakon čega je dobio otkaz. Ali očito da je kod Laporte i njegovih saradnika i dalje snažan utisak onoga što je iskusni stručnjak napravio tokom 2020. sa Bajernom, kada je između ostalog, naneo jedan od najtežih poraza Barseloni u istoriji - 8:2.

Izabrane vesti

Za sada je izvesno da Flik na Nou Kamp dovodi dvojicu bliskih saradnika iz Minhena - Tonija Tapalovića i Markusa Sorga, a prema pisanju španskih medija trenutno je u potrazi za još jednom osobom koja dobro poznaje situaciju u klubu, govori španski i nemački, i ima potrebne kvalitete u međuljudskim odnosima.

21.00: (4,10) Sevilja (3,70) Barselona (1,85)

Ne radi se, dakle, o prevodiocu, već o najbližoj vezi između trenera i igrača. Praktično jednom od asistenata. U tom smislu, Flik bi najradije na toj poziciji video Tijaga Alkantaru, Havija Martineza, Marka Bartu ili Ivana Rakitića. Ta imena već je dostavio Laporti, pa sada ostaje da svaki od njih bude kontaktiran, kako bi se došlo do informacija o njihovim planovima.

Ovo se pre svega odnosi na Tijaga i Bartru, pred kojima možda još koja godina igranja. Mada, imajući u vidu koliko Alkantara ima problema s povredama, ne bi trebalo nikoga da začudi ukoliko bi uz Flika ušao u trenerske vode...

I dok se na društvenim mrežama navijači šale kako Barselona nema novca ni za avionsku kartu, već Flik u grad stiže železnicom (promocija bi trebalo da bude održana sutra ili prekosutra), nemački mediji navode kako Hansi sa sobom donosi i spisak od četvorice igrača koji bi trebalo da budu prioritet Katalonaca u letnjem prelaznom roku.

Njegova želja broj jedan navodno je Jozua Kimih, koji se već neko vreme povezuje sa Barsom. Ugpovor mu ističe kroz godinu dana i ukoliko ne dođe do dogovora sa Bajernom oko novog, klub iz Minhena neće imati druge nego da ga proda ovog leta. Kada je Kimih u pitanju. govorilo se čak i mogućno trampi za Frenkija de Jonga...

-------------------------------

Sve utakmice španske Primere možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Hansiju Fliku dopada se i Džeremi Frimpong iz Bajer Leverkuzena, čija izlazna klauzula od 40.000.000 evra može da bude aktivirana do početka Evropskog šampionata, a tu je i dvojac iz RB Lajpciga: Dani Olmo i David Raum.

"Olmo dolazi iz Barsine omladinske škole i vezan je za RB do 2027, s tim da ima izlaznu klauzulu postavljenu na 60.000.000 evra. Raumov ugovor je takođe čvrst, međutim dena je duplo manja. Flik ga vidi kao sjajan dodatak onome što već poseduje u timu", prenosi Mundo deportivo nemačke izvore, pa onda izvodi očekivan zaključak kroz retoričko pitanje: "Ipak, čini se više nego upitnim da li bi Barselona mogla sa svim finansijskim poteškoćama da isfinansira sva četiri transfera".

Da bi obezbedio novac za nove poslove Laporta mora da prodaje. Flik je, kako se navodi, dostavio podužu listu igrača na koje ne računa i tu su: Serđi Roberto, Markos Alonso (obojici ugovori ističu na leto), Feran Tores, Oriol Romeu, Injigo Martinez, Injaki Penja i možda najveće iznenađenje - Vitor Roke?!

Za pozajmljenog Žoaa Feliksa takođe neće biti mesta kod nemačkog stručnjaka.

Naravno, sve je ovo samo kroki nove, Flikove Barse. Kompletna slika još je miljama daleko...

Podsećanja radi, Bajern Hansija Flika zablistao je u sezoni 2019/20, kada je osvojio tripletu. Na 86 utakmica upisao je čak 70 pobeda, te po osam remija i poraza. Osvojio je ukupno sedam trofeja za nešto više od godinu i po dana na klupi, iliti po pehar na svakih 12 mečeva?! Sa blizu 82 odsto pobeda u datom periodu jedan je od najuspešnijih trenera u istoriji.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

PRIMERA - POSLEDNJE 38. KOLO

Petak

Đirona - Granada 7:0 (3:0)

/Garsija 30, Cigankov 33, 54, Dovbik 44p, 75, 90p, Stuani 78/

Subota

Osasuna - Viljareal 1:1 (1:0)

/Budimir 30 - Morales 57/

Sosijedad - Atletiko Madrid 0:2 (0:1)

/Lino 9, Reinildo 90+4/

Almerija - Kadiz 6:1 (0:1)

/Melero 48, Ariba 51, 86, Zaluda 57ag, Suarez 65, 71 - Okampo 30/

Rajo Valjekano - Bilbao 0:1 (0:0)

/N. Vilijams 67/

Real Madid - Betis 0:0

Nedelja

14.00: (2,40) Hetafe (3,35) Majorka (3,25)

16.15: (1,95) Selta (3,50) Valensija (3,90)

16.15: (2,50) Las Palmas (3,35) Alaves (3,05)

21.00: (4,10) Sevilja (3,70) Barselona (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hansi Flik

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara