(Foto: Reuters)
(Foto: Reuters)

LK: Krstajić još i dobro prošao u Ajndhovenu, Fenerovo fudbalsko samoubistvo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.02.22. | 20:50

Rapid do pobede i bez isključenog Filipa Stojkovića, Midtjiland srušio PAOK

Makabi koji sa klupe predvodi naš Mladen Krstajić je bio potpuni autsajder u Ajndhovenu u prvom meču plej-ofa za osminu finala Lige konferencije pa se može reći da minimalan poraz predstavlja čak i dobar rezultat. PSV je slavio samo 1:0 a po prikazanoj igri je mogao i ubedljivije.

Od početka meča su Filipsovci kidisali na gol gostiju iz Izraela i već posle desetak minuta poveli. Kodi Gakpo je pokazao zašto ga smatraju najvećim biserom fabrike talenata iz Ajndhovena. Posle solo akcije je ušao u šesnaesterac rivala, stvorio sebi prostor za šut i pogodio u bliži ugao loše postavljenog gola Makabija. 

Izabrane vesti

Nastavio je PSV da napada, ređale su se šanse ali su se do poluvremena ispromašivali Gutijerez i pogotovo Madueke. Sve što je Makabi imao u prvom poluvremenu, ali i na celom meču, je slobodnjak Bitona koji je golman Dromel ukrotio bez problema. Izraelci više nisu stvorili nijednu šansu do kraja meča, ali PSV jeste. Pretili su Madueke, Zahavi, Gutijerez i opet ništa. Gomilu šansi su propustili Filipsovci pa na kraju i ne mogu da budu zadovoljni sa minimalcem.

Minimalnu pobedu na svom terenu je ostvario i danski Midtjiland. Savladan je PAOK sa 1:0 što možda i neće biti dovoljna zaliha pred revanš u vatrenom Solunu. Pogotovo što je PAOK možda i večeras mogao da prođe bolje. Andrija Živković je propustio dobru šansu na startu meča, a kazna je stigla u 20. minutu. Desni bek Anderson se sjajno ubacio iz drugog plana i zakucao loptu u mrežu gostiju.

PAOK je u nastavku poluvremena zaigrao ofanzivnije, imao šanse, ali na početku drugog dela igre su Danci propustili veliku šansu za 2:0. Gurao je PAOK napred kako je meč odmicao ali je domaći tim bio sve opasniji što mu se više prostora otvaralo i u finišu meča je Čarls pogodio prečku.

Prednost domaćeg terena je iskoristio i bečki Rapid. Za petnaeastak minuta igre su Austrijanci došli do ogromnih 2:0 protiv Vitesea na krilima sjajnog veziste Marka Grula. On je u prvom napadu domaćeg tima tima na meču probio praktično od svog do Viteseovog gola i odradio veći deo posla od asistenta Ljubičića i strelca Drujfa. A nešto kasnije se i Grul upisao u strelce. Opet je sjajno prošao po levoj strani ovoga puta sve sam završio…

Pobedu Rapida je ugrozilo isključenje Filipa Stojkovića u 65. minutu. Dodali bismo nepravedno isključenje jer se čini da nekadašnji bek Crvene zvezde nije napravio faul za drugi žuti karton.

Usledila je ofanziva gostiju i gol nade koji je pred revanš u Holandiji postigao Lois Openda udarcem sa 20 metara.

Najuzbudljivije je bilo u Istanbulu gde je Fenerbahče poražen od praške Slavije 2:3. A mogao je i ubedjivije…

Podsetila je Slavija na evropske partije od pre nekoliko sezona. Posle više nego čudne akcije u finišu prvog poluvremena, Ibrahim Traore je doneo vođstvo Česima. Grk Pelkas je izjednačio na početku drugog dela igre, a onda je usledila oluja gostiju i samoubistvo domaćih. Za dva minuta su česi kaznili dve velike greške Fenerovih fudbalera. Prvo Dorli, a potom i Lingr.

Na kraju je Ferdi Kadiolgu uz pomoć jednog od gostujućih fudbalera postigao gol nade za Turke pred revanš u Pragu.

LIGA KONFERENCIJE, ŠESNAESTINA FINALA (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Fenerbahče - Slavija P. 2:3 (0:1)

/Pelkas 58, Kadioglu 82 - Traore 45, Dorli 62, Lingr 64/

Midtjiland - PAOK 1:0 (1:0)

/Anderson 20/

PSV - Makabi Tel Aviv 1:0 (1:0)

/Gakpo 11/

Rapid - Vitese 2:1 (2:0)

/Drujf 1, Grulf 16 - Openda 74/

21.00: (1,50) Seltik (4,50) Bode Glimt (7,25)

21.00: (1,25) Lester (6,75) Randers (13,0)

21.00: (1,30) Marselj (5,80) Karabag (12,0)

21.00: (2,10) Sparta P. (3,50) Partizan (3,80)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Rapid BečMidtjilandPAOKSlavija PragMakabi Tel AvivMladen KrstajićKodi Gakpo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara