Nikola Jojić (©Star Sport)
Nikola Jojić (©Star Sport)

Lučanci blickrigom tukli imenjaka iz Novog Sada i overili opstanak u eliti

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.05.23. | 19:07

Mladost iz Lučana pred svojom publikom savladala Mladosti GAT – 2:1

Spuštena je zavesa na plej-aut Mozzart Bet Superlige. I pre ovog kola bilo je jasno da su direktni putnici u niži rang novosadska Mladost i Kolubara, a sada je poznato da će opstanak kroz baraž pokušati da izbore Radnik i niški Radnički. Istovremeno sigurno učešće u narednoj sezoni Mozzart Bet Superlige, uz Napredak i subotički Spartak, ove večeri potvrdili su Javor, kao i lučanska Mladost, koja je iskoristila meč loptu pred svojom publikom i posle preokreta trijumfom nad imenjakom iz Novog Sada doplivala u sigurnu luku – 2:1 (0:0).

Jako slabo prvo poluvreme i vrlo uzbudljivo drugo viđeno je na stadionu u Lučanima. Izabranici Tomislava Sivića uspeli su da blickrigom za samo tri minuta preokrenu rezultat i dođu do tri boda kojim su overili opstanak u eliti. U 67. minutu Nikola Jojić je anulirao prednost gostiju iz 48. minuta, kada je vođstvo Novosađanima doneo Nikola Janković, a onda u 70. Marko Mirić je na asistenciju mladog Jojića režirao preokret i pobedu svog tima.

Izabrane vesti

U prvom poluvremenu nije viđeno bogzna šta, ali su malo bliži vođstvu bili domaći. Ipak do promene rezultata nije došlo zahvaljujući raspoloženom golmanu gostiju Kneževiću, koji je zaustavio opasan pokušaj Jojića u samom finišu prvog poluvremena.

Iako ovaj susret nije imao nikakav rezultatski značaj za Novosađane, gosti nisu došli samo turistički u Lučane, već s namerom da se nadigravaju i časno oproste od Mozzart Bet Superlige. Imali su na samom startu nekoliko dobrih napada, ali nisu uspeli da stvore konkretniju priliku pred golom Stamenkovića.

S druge strane, domaći nisu srljali, strpljivo su gradili napade i čekali pravu šansu. Prvu pravu prilika kreirali su na isteku pola časa igre, kada je Jojić pokušao da pokupi odbitak, ali je sa pet metara gađao pravo u Kneževića (mada je potom dosuđen i faul u napadu).

Nije mnogo posla imao čuvar mreže domaćih Saša Stamenković, ali je morao da interveniše u 36. minutu, kada su gosti umalo nisu stigli do prednosti i to autogolom. Centrirao je Tanasijević, lopta je zakačila Silađija, ali je nekako uspeo golman domaćih da je skrene u korner. Bila je to najbolja šansa novosadske Mladosti u prvom delu igre. Ipak, najozbiljniju priliku za promenu rezultata u prvih 45 minuta gledaoci su mogli da vide u samom finišu prvog perioda, kada je malo nedostajalo da domaći dođu do vođstva posle kornera. Prošla je lopta kroz celu odbranu, odbila se na peterac za Jojića, ali je sjajno intevenisao čuvar mreže gostiju Knežević, pa je ostalo bez promene rezultata pred odlazak na obaveznu pauzu.

A onda je nastavak doneo mnogo uzbuđenja i čak tri pogotka. Posle samo tri minuta igre u drugom delu, gosti su stigli do prednosti pogotkom Nikole Jankovića. Bek Novosađana je započeo akciju, lepo pronašao u šesnaestercu Dal Bela, koji mu je dobro ostavio povratnu loptu na deset metara, a onda Janković rutinski realizovao akciju za vođstvo svog tima.

Reagovao je odmah strateg Lučanaca Tomislav Sivić, osvežio tim i poslao na teren Adamovića i Ješića. Krenuli su naleti Lučanaca, ali pokušaji sa distance su bili potpuno jalovi. Ipak, i gosti su tražili šansu iz kontre da dupliraju prednost. Posle jedne takve akcije zapretio je na isteku časa igre Vidakov, ali je dobro intervenisao Stamenković.

Inicijativa domaćih isplatila se najpre u 67. minutu kada je mladi Jojić doneo poravnanje. Odlično ga je uočio Silađi i ubacio loptu u kazneni prostor, Jojić iskoristio lošu procenu Hakmana, a onda matirao Kneževića.

Samo tri minuta kasnije domaća Mladost je preokrenula pogotkom Marka Mirića, Opet velike zasluge za gol idu na račun mladog Nikole Jojića, koji je probio u kazneni prostor – očajno je reagovala odbrana gostiju – u poslednji čas je zavrnuo loptu, a onda Mirić glavom rutinski pogodio praznu mrežu za vođstvo i, ispostavilo se, trijumf Plavih. Do kraja je Mladost GAT pokušavala da stigne barem do boda i ostane neporažena pred put u niži rang, ali nisu uspeli u toj nameri izabranici Nenada Lalatovića (nije danas vodio utakmicu), pa je imenjak iz Lučana doneo ceo plen.

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-AUT – SEDMO KOLO

Kolubara - Radnički Niš 2:1 (0:0)

/Đuranović 79, Ćosić 90+2 - Škrbić 84/

Mladost Lučani - Mladost Novi Sad 2:1 (0:0)

/Jojić 67, Mirić 70 - Janković 48/

Napredak - Javor 0:1 (0:0)

/Dukure 90+2/

Spartak - Radnik 2:2 (0:0)

/Todoroski 18, Hrstić pen 38 - Oreščanin 49, Dražić 52/

---------------------------------------

MLADOST LUČANI – MLADOST GAT 2:1 (0:0)

/Jojić 67, Mirić 70 - Janković 48/

Stadion: Radoš Milovanović, Lučani;

Gledalaca: 500;

Sudija: Danilo Nikolić

MLADOST LUČANI (3-4-2-1): Stamenković 7 – Ćirković 6, Stanojević 6, Leković 6 – Varjačić 6,5 (N.Žunić), F.Žunić 5,5 (od 52. Ješić 6), Jojić 7,5, Udovičić 6 – Mirić 7, Tomić 5,5 (od 52. Adamović 6) – Silađi 6,5 (od 73.Baha)

MLADOST GAT (3-4-2-1): Knežević 7 – Tanasijević 6 (od 77. Savić), Hakman 5, Ćosić 5,5 – Janković 7, Denić 5,5 (od 65. Bjeloš 6), Maksimović 6 (od 52. Marković 5,5), Ilić 5,5 – Babić 6 (od 77. Mituljikić), Dal Belo 6,5 (od 65. Milić) – Vidakov 6

Igrač utakmice: Nikola Jojić 7,5 (Mladost Lučani)



tagovi

Mladost LučaniMladost Novi SadNikola JojićMarko MirićNikola Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara