(Reuters)
(Reuters)

Luda utakmica u Sevilji, Betis naleteo na žuti torpedo

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.03.24. | 23:14

Viljareal već osam mečeva ne zna za poraz i mogaoo bi čak i do Evrope ako ovako nastavi

Pet golova, preokreti, dva crvena kartona... Lud meč su u Sevilji večeras odigrali Betis i Viljareal, a Žuta podmornica pobedom 3:2 nosi ceo plen.

Betis je u krizi u poslednje vreme i ozbiljno kompromituje šanse za plasman u Evropu dok se Žuta podmornica probudila dolaskom Marselina na klupu. Kada je iskusni stručnjak preuzeo kormilo posle dve smene trenera na početku sezone, Viljareal je tonuo u borbu za opstanak. Sada bi mogao čak i da se umeša u borbu za Evropu ako ovako nastavi jer ne zna za poraz već osam uzastopnih prvenstvenih mečeva. Da je umesto nedavnih remija protiv Kadisa ili Alvesa upisao pobede, sada bi bio legitiman kandidat za Evropu.

Izabrane vesti

Ali i ovako je dobro. Uprkos nedavnom debaklu na Velodromu u Ligi Evrope, Viljareal je u Sevilji odigrao jedan od najboljih mečeva u sezoni i pobedio na gostovanju koje je kost u grlu i za najveće favorite. 

Betis je bolje otvorio meč i posle pola sata igre zasluženo poveo golom argentinskog veziste Gvida Rodrigeza koji se dobro snašao na petercu posle prekida. Ali radost je trajala samo desetak minuta...

Đerar Moreno je izveo minijaturu na sredini terena, primetio visoko postavljenu odbranu Betisa i lansirao Aleksandra Serlota na gol. Iako je Norvežanin klasičan gol-igrač čiji posao je da koristi asistencije drugih, bio je jako nesebičan i servirao na tacni gol Aleksu Baeni koji je pogodio praznu mrežu.

Nije to bio kraj uzbudljivog poluvremena. U poslednjim momentima pred odlazak na odmor, Pablo Fornals je fantastičnim cenaršutem u petercu bivšeg kluba našao Vilijana Žozea koji je dobro reagovao i vratio zeleno-bele u vođstvo.

Viljareal nije odustajao i odmah na početku drugog poluvremena je opet izjednačio. Đerar Moreno je centrirao pred gol gde je Sokratis Papastatopulos nespretno intervenisao i zatresao sopstvenu mrežu. Od tog momenta se igralo bez garda, sevale su šanse na obe strane, a preokret Viljarealu je doneo Serlot nakon što je Fekir na drugoj strani propustio veliku šansu. Opet je Đerar Moreno asistirao... Skandinavac blista u poslednje vreme, a u drugom delu sezone je prvi strelac Primere sa pogotkom više od Vinisijusa Žuniora. Ovo mu je bio peti gol na poslednja meča.

Usledile su varnice i isključenja na obe strane, Čimi Avila je iznudio crveni karton Alberta Morena, potom hteo simuliranjem još nešto i zasluženo je i on isključen. Imao je Betis pred kraj šansu preko Pereza za izjednačenja ali je Baji odličan meč krunisao još jednom spasonosnom intervencijom.

ŠPANIJA 1 – 28. KOLO

Petak

Barselona - Maljorka 1:0 (0:0)

/Jamal 73/

Subota

Valensija - Hetafe 1:0 (1:0)

/Duro 40/

Kadiz - Atletiko Madrid 2:0 (1:0)

/Huanmi 24, 64/

Granada - Real Sosijedad 2:3 (2:1)

/Uzuni 21p, 45+3 - Sadik 33, Le Norman 80, Silva 85/

Đirona - Osasuna 2:0 (1:0)

/Portu 13, Savio 86/

Nedelja

Alaves - Rajo Valjekano 1:0 (1:0)

/Gorosabel 44/

Las Palmas - Bilbao 0:2 (0:1)

/Guruseta 32, Saul Koko 65ag/

Real Madrid - Selta 4:0 (1:0)

/Vinisijus 21, Guaita 79ag, Dominges 88ag, Guler 90+4/

Betis - Viljareal 2:3 (2:1)

/Rodrigez 30, Vilijan Žoze 45+2 - Baena 40, Papastatopulos 48 autogol, Serlot 67/

Ponedeljak

21.00: (3,00) Almerija (3,40) Sevilja (2,35)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Đerar MorenoAleksander Serlot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara