Lukaku (© Reuters)
Lukaku (© Reuters)

Lukaku #2: Odbio sam Siti! Inter nije hteo da mi da novi ugovor… Postoje samo tri vrhunska kluba

Vreme čitanja: 4min | pet. 31.12.21. | 14:23

“Nikad u Milan i Juventus”, kaže špic Čelsija

Odavno se nije desilo da jedan sportista izazove potrese kakve je prouzrokovao Romelu Lukaku prazničnim intervjuom za Skaj sport. Belgijanac je uzdrmao tle u Londonu i Milanu, s obzirom da posle oglašavanja nema ravnodušnih ni među pristalicama njegovog prethodnog, ni sadašnjeg kluba.

Što bi rekao Balašević, jedni ga hvale, drugi žale... Tek, snažni centarfor je bio toliko direktan da je Skaj intervjuu podelio u tri dela. Jedan je plasiran u četvrtak veče, drugi u petak pre podne, a završni je planiran za poslednje sate 2021.

Izabrane vesti

U drugom delu, Lukaku je otkrio da je imao poziv Pepa Gvardiole, po okončanju prve sezone u Interu.

„Leta 2020. sam odbio ponudu Mančester Sitija, bila je unosnija od one koju je Čelsi poslao u prethodnom prelaznom roku. Odbio sam Građane, jer nisam smeo da dozvolim sebi da napustim Inter posle samo jedne sezone. Pogotovo što su mi Nerazuri spasli karijeru, posle godina provedenih u Mančester junajtedu kad sam se osećao loše“, pojasnio je 28-godišnji špic.

Lukaku je ostao, raspucao se, vodio Nerazure do Skudeta čekanog 11 godina. A onda je na opšte iznenađenje javnosti otišao. Samo, da je Inter imao uslove da ga zadrži?

U tom slučaju sigurno bih ostao. Nema potrebe da diskutujemo o toj temi. Konte je otišao, zatim Hakimi, govorkalo se da je klub u problemu“.

U takvim okolnostima...

„Otišao sam na razgovor sa čelnicima Intera i tražio novi ugovor. Kazao sam im da mi je 28 godina, planiram da živim u Italiji i to mogu da osiguram nastavkom saradnje. Rekli su: „ne“. Možda nisu imali ekonomske mogućnosti da realizuju taj posao. Bilo mi je teško da prihvatim takav odgovor. Da se desilo suprotno, da je Inter mogao da isprati moje zahteve, onda ovaj intervju ne bismo radili u Londonu, već u Milanu“.

Hipotetički, šta bi se desilo ako bi Milan ili Juventus zakucali na vaša vrata?

Nikad, nikad ne bih prešao kod njih. Da, pokušavao je Juve, ali kad sam saznao da će Antonio Konte biti novi trener Intera malo sam se naljutio na svog menadžera, pošto je znao da neću ni kod Torineza, s obzirom da u Italiji za mene postoji samo Inter. Uvek je tako bilo. Da, jesam pričao sa ljudima iz Juventusa u trenutku kad nisam ni imao ponudu sa „Meace“, ali kad je postalo jasno da Konte dolazi za novog trenera Intera rešio sam da čekam njegov poziv. Ako se u budućnosti budem vraćao u Seriju A to će biti samo Nerazuri“.

Iako sam Big Rome priznaje da je očekivao prelazak na baš top nivo.

Postoje tri tima na vrhunskom nivou. U pitanju su Barselona, Real i Bajern. Svaki igrač sanja da igra za njih, to je istina. Mislio sam da ću, posle Intera završiti u nekoj od tih sredina. Nije se desilo ono što sam očekivao i rekao sam sebi: Sad postoji samo jedan klub u kome mogu sebe da zamislim, a to je Čelsi“.

Zašto je medeni mesec sa Interom završen?

„Oduvek sam bio navijač Čelsija, to mi je bio omiljeni tim. Onda sam sa 18 godina otišao na Stamford bridž i nije uspelo, ali sam i dalje imao tu misiju u svojoj glavi, da se dokažem među Plavcima. Povratak u London sam doživeo kao izazov. Malo mi je smetalo što za osam godina nisam osvojio titulu u Premijer ligi. Bilo je teško odbiti šansu za povratak u Englesku i to u klub koji sam voleo od malena“.

Odnos sa Tomasom Tuhelom definitivno je poremećen.

S obzirom u kakvom sam stanju, verujem da trener može da me duže drži u igri, ali poštujem njegov izbor. Samo moram da nastavim da radim i čekam svoj trenutak. Tuhel i ja smo kroz razgovore pokušali da pronađemo odgovarajuću taktičku šemu koja će nam najbolje pogodovati, jer je situacija na tabeli Premijer lige komplikovana. Opredelio se za jednu varijantu, ja sam nastavio da treniram, a u jednom trenutku sigurno ću opet pričati sa trenerom, pa ćemo videti kakva je situacija“.

Ako je intervju počeo Interom njime mora i da se završi.

Nedostaje mi Lautaro Martinez. Mogao sam da umrem za njega na terenu, takav odnos smo izgradili od prvog dana kad smo se videli. Ne mora Martinez da dolazi u Čelsi. Ne, neka Lautaro ostane u Milanu, svakako ću se ja vratiti“, zaključio je Romelu Lukaku.


tagovi

ČelsiInter

Obaveštavaj me

Inter
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara