Intervju koji će uzburkati duhove: Nisam zadovoljan u Čelsiju; Inter, izvini ako te nazovem ljubavi

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.12.21. | 20:12

Romelu Lukaku otvoreno priznao da hoće nazad u Italiju dok je još na vrhuncu...

"Jednog dana Lukaku će se vratiti u Seriju A. On voli Italiju, ali trenutno je na Čelsiju da iskoristi njegove kvalitete"...

Ovako je pre dvadesetak dana govorio menadžer Romelua Lukakua, a navijačima kluba iz Londona verovatno nije bilo najjasnije otkud takve izjave odjednom. Ispostavilo se međutim da je Federiko Pastorelo i te kako znao šta govori i zbog čega to govori. Jer italijanski Skaj večeras je najavio da sutra (petak) pušta veliki intervju sa Lukakuom, a već iz uvodnih nekoliko citata da se naslutiti da Belgijanac nije baš najzadovoljniji na Stamford Bridžu.

Izabrane vesti

I to nije sve. Specijal italijanske TV mreže nosi naziv "Inter, izvini ako te nazovem ljubavi", sadrži otvorena izvinjenja navijačima Nerazura zbog načina na koji je otišao iz kluba, što se u nešto slobodnijoj interpretaciji čak može protumačiti kao neka vrsta kajanja zbog onoga što se dogodilo letos. A biće verovatno i onih što će sve to okarakterisati kao otvoreno nabacivanje "staroj ljubavi", iliti pripremu terena za neki naredni prelazni rok.

Licem u lice sa Lukakuom u njegovom domu u Londonu razgovarao je novinar Mateo Barzagi. Razgovor počinje na zaista zanimljiv način...

- Romelu, da li se kuneš da ćeš govoriti istinu, samo istinu i ništa osim istine? - upitao je Barzagi svog sagovornika.

- Kunem se, kunem se s rukom na srcu.

Odmah potom Lukaku je krenuo s izvinjenjima, obrativši se usput direktno italijanskom novinaru...

"Pre svega želim da kažem da je način na koji sam otišao morao biti drukčiji. Zato se izvinjavam navijačima Intera. Takođe, trebalo je prvo da razgovaram sa tobom, jer stvari koje si učinio za mene, za moju porodicu, za moju majku, za mog sina - to su stvari koje se pamte. Zaista se u dubini duše nadam da ću se vratiti u Inter. Ali ne na kraju karijere, već dok sam u naponu snage, dok budem mogao da igram na vrhunskom nivou".

Prošlo je tek šest meseci od letošnjih događaja, međutim Belgijanac priznaje da oseća kao da je prošao ceo život.

"Sve je prošlo... Mislim da ono što se dogodilo nije trebalo da se dogodi na onakav način. Kako sam otišao iz kluba, kako sam komunicirao s navijačima... Muči me to. Možda je sada pravo vreme da razgovaramo o svemu tome. Uvek sam govorio da Inter nosim u srcu. I zaista verujem da ću se vratiti... Zaljubljen sam u Italiju. Ljudi treba da znaju šta se zaista desilo i da ja ne pričam loše o ljudima, jer nisam takav".

Lukakuu ne cvetaju ruže u Čelsiju. Postigao je sedam pogodaka na 18 utakmica. Ima do povrede, ima do pauze zbog infekcije virusom korana, ali ima nešto i do trenera Tomasa Tuhela. I Belgijanac to ne krije.

"Kako sam trenutno? Dobro. Fizički čak bolje nego ranije. Nakon dve godine u Italiji gde sam dosta radio sa trenerima za kondiciju i nutricionistima, fizički se osećam veoma dobro. Ali situacijom u klubu nisam zadovoljan. Mislim da je trener izabrao da igra s nekim drugim sistemom. Ne smem da odustanem. Moram da se ponašam i radim kao profesionalac. Kažem, nisam zadovoljan, međutim radnik sam i ne smem sebi da dozvolim da se predam", podvukao je Lukaku i izvesno zagolicao maštu navijača Čelsija i Intera.

Biće zanimljivo ispratiti kompletnu isposvest.

Baš kao što će biti zanimljivo kada Englezi budu pitali Tomasa Tuhela za komentar sve što je Lukaku izrekao.


tagovi

Romelu Lukaku

Obaveštavaj me

Inter
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara