Lukas Bilja potpisao za Karagumruk, bila je to ponuda koja se ne odbija

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.09.20. | 18:27

Odlazak sa ozbiljne fudbalske mape

Lukas Bilja je se nadao da će ostati u Italiji i Seriji A, a na kraju je završio u malo poznatom turskom Karagumruku.

Turski klub je danas i zvanično potvrdio da je potpisao dvogodišnji ugovor sa argentinskim vezoistom, a italijanski mediji tvrde da će Bilja zarađivati sjajnih 3.000.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

Bilja je došao kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Milanom koji je jedva čekao da ga se reši. Argentinac se ispostavio kao jedan od najvećih promašaja Rosonera u famoznom prelaznom roku iz leta 2017. kada je Milan potrošio skoro 250.000.000 evra na pojačanja i uglavnom je sve promašio. Mnogi su se tada čudili Milanu što je doveo Bilju jer je on tada imao 31 godinu i koštao je 20.000.000 evra. A potpisao je ugovor vredan 3.500.000 evra po sezoni sa kojim je prošle sezone bio drugi najplaćeniji igrač u klubu, posle Donarume. Nikada na terenu nije opravdao uloženi novac i Milan je jedva čekao da mu vidi leđa.

Ovog leta je Bilja dugo pregovarao sa Torinom koji mu je nudio jednogodišnji ugovor vredan 2.000.000 evra. Želeo ga je i Trabzon, a onda je u priču ušao ambiciozni turski Karagumruk koji je ove sezone postao prvoligaš. Klub iz istanbulskog predgrađa je ponudio Bilji neverovatnih 6.000.000 evra za dvogodišnji ugovor što igrač koji ima 34 godine jednostavno nije mogao da odbije.

Karagrumruk je ovog leta već doveo italijanskog golmana Emilijana Vivijana pošto ih je pre toga odbio Džo Hart, a u ekipi igra gomila stranaca među kojima ste od pozantijih imena možda čuli za Poljaka Artura Sobjeha, bosanskog defanzivca Ervina Zukanovića, marokanskog napadača Atifa Šaešuea, čileanskog vezistu Kristobala Horkeru... Tu je i turski veteran Mevlut Erdinč koji je dugo godina igrao u Francuskoj.

Ipak, argentinski veteran (58 utakmica u reprezentaciji) će biti ubedljivo najzvučnije ime u turskom timu. 


tagovi

Lukas BiljaLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara