Nikolić, Žemaledinov i Kuklikov (© Reuters)
Nikolić, Žemaledinov i Kuklikov (© Reuters)

Marko Nikolić pobeđuje u nizu, Liga šampiona opet je blizu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.04.21. | 15:19

Moskovki klub slavio i na gostovanju Rotoru

Pravio je Marko Nikolić dugačke serije pobeda sa Partizanom i Videotonom, njima trasirao put ka peharima u Srbiji i Mađarskoj, a kako se zaleteo početkom 2021. deluje da će zahvaljujući sličnom nizu pozitivnih rezultata postati ozbiljan kandidat za još jedan plasman u Ligu šampiona. Njegova Lokomotiva nezaustavljio juri ruskim prugama, kao brzi voz prošla je stanicu u Volgogradu i pobedom nad Rotorom izbila na treće mesto tamošnje Premijer lige – 2:0.

Bio je to šesti uzastopni meč u ovoj godini koji su Železničari dobili. Svaki put kad su izašli na teren delovali su autoritativno, sigurno, otresito i dovoljno snalažljivo u završnici. Protiv davljenika su utisak upotpunili i estetikom, jer oba gola prijaju navijačkom oku. Ne zna se koji je lepši: da li hitac Gžegoža Krihovjaka u dalji ugao pošto se poljski reprezentativac namestio, nanišanio i pogodio ili možda onaj u izvedbi Rifata Žemaledinova, kad je sjajnu timsku akciju i spuštanje lopte grudima rezerviste Vitalija Lisakoviča okončao zakucavanjem pod prečku.

Izabrane vesti

Krihovjaku je pogodak protiv Rotora bio treći u nastavku sezone, dok je Želamedinov bio strelac drugi put, mada je pre dve runde ostvario het-trik asistencija u duelu sa Sočijem. Njih dvojica su i te kako proširili napadački potencijal Lokosa koji se najpre oslanjao na braću Mirančuk, kasnije Smolova, tek ponekad Edera i Kamanoa. Što više raspoloženih igrača, to veća pretnja protivnicima.

A pred Markom Nikolićem svi su u 2021. položili oružje: Tambov u kupu, CSKA, Arsenal iz Tule, Soči, Ufa i Rotor u prvenstvu. Samo jedan primljen gol u tom periodu. Posledica: proboj na treće mesto, sa samo bodom manje od Spartaka, s tim da trenutni vlasnik druge ulaznice za elitni kup (prvi je lider Zenit) u nedelju gostuje Rostovu na Donu.

Lokomotiva pobeđuje u nizu, Liga šampiona opet je blizu.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 24. KOLO

Subota

Rotor – Lokomotiva 0:2 (0:1)

/Krihovjak 21, Žemadedinov 79/

Krasnodar - Ahmat 0:5 (0:1)

/Karin 5, Semenov 49, Beriša 51, 68, Jonov ag 95/

Rubin - Soči 1:0 (0:0)

/Kvaratškelija 72/

Dinamo Moskva - Ufa 4:0 (2:0)

/Lesovoj 10, Tjukavin 28, Nojšteter 52, Komličenko 61p/

Nedelja

13.00: (2,35) Ural (3,00) Arsenal Tula (3,40)

15.30: Tambov – CSKA Moskva

18.00: (3,50) Rostov (3,30) Spartak Moskva (2,15)

Ponedeljak

18.00: (1,30) Zenit (5,50) Himki (10,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LokomotivaLokomotiva MoskvaMarko NikolićGžegož KrihovijakGžegož Krihovjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara