Abde Ezalzuli (©Reuters)
Abde Ezalzuli (©Reuters)

Marokanci se nadaju sklapanju pakta sa Barsom: Neizvestan nastup Abdea na KAN

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.12.21. | 13:44

Katalonski klub zateže...

Kako se Afrički kup nacija približava, tako raste tenzija u evropskim klubovima. Večito drama. Englezi su po pravilu najbučniji. Razlog jednostavan – imaju najviše fudbalera sa afričkog kontinenta. I na mesec dana ostaće bez njih, ali halabuku dižu i drugi. Čak i kada im reprezentacije ne uzmu superstarove, nego igrače koji imaju manju minutažu i tek se probijaju.

Svim silama pokušavaju klubovi da spreče reprezentacije da im “odvuku” prvotimce. I ne ide im baš… Ali, prave halabuku i održavaju tenziju. Abde Ezalzuli, momak koji je ove jeseni počeo da skuplja minute u Barseloni, dobio je poziv Vahida Halihodžića da zaigra za Maroko i bude deo tima na Afričkom kupu nacija. Talentovani Marokanac želi da se priključi reprezentaciji, ali Barselona zateže.

Izabrane vesti

U zao čas po Blaugranu dolazi najbitnije takmičenje za afričke reprezentacije. Katalonci kubure sa povredama. Van stroja su Memfis Depaj, Ansu Fati, Martin Brajtvajt, Pedri... Hteo ili ne, Ćavi je bio primoran da gurne decu u vatru i proveri ima li materijala u La Masiji. Osustvo prvih napadačkih violin očistilo je proctor Abdeu Ezalzuliju. Dobio je Marokanac šansu i iskoristio ju je.

Liga Evrope: (2.10) Barselona (3.50) Napoli (3.50)

Postigao je prvenac, redovno dobija šansu i ima jesen kakvu je samo poželeti. Doduše, samo na individuelano planu, ne i timskom. A, debi za reprezentaciju Maroka bio bi kruna. Ipak, za sada je neizvesno hoće li do njega doći. Barselona se upinje da Abde ne otputuje na veliko takmičenje, jer joj je rotacija u napadu tanka kao flis papir, a Blaugranu očekuje i duel sa Real Madidom u Superkupu Španije.

“Igrao je u drugom timu, tada nije bilo osnova da ga pozovem. Saznao sam da je prekomandovan u prvi tim Barselone i nedavno sam obavio razgovor sa njim. Gledao sam ga i imao sma šta i da vidim. Abde ima potreban kvalitet za reprezentaciju. Krilni fudbaler, izrazito brz i sposoban da napravi razliku na strani. Nemamo mnogo takvih igrača i mislim da bi mogao biti interesantan dodatak za Maroko”, rekao je Vahid Halihodžić.

Nadaju se u Maroku da će sa Barselonom sklopiti prijateljski pakt i da će krilni fudbaler učestvovati na Afričkom kupu nacija, koji će se održati od 9. januara do 6. februara u Kamerunu.

“Redovno igra i skoro da je postao starter. Iako u kontinuitetu dobija šansu tek mesec ili mesec i po dana, uputio sam mu poziv jer igra za Barselonu, a to nije mala stvar. Razgovarao sam sa Abdeom dva puta i izrazio je želju da igra za Maroko i da će biti veoma ponosan ako do toga dođe. Pričaćemo sa ljudima iz Barselone. Sa predsednikom i sportskim direktorom, jer oni nemaju pravo da zabrane igraču da se stavi na raspolaganje nacionalnom timu. Pokušaćemo da postignemo prijateljski dogovor, da im objasni sve i pronađemo prihvatljivo rešenje za sve”, poručio je selektor Maroka.



tagovi

AbdeReprezentacija MarokaVahid HalihodžićBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara