Mateo Garsija (©Star Sport)
Mateo Garsija (©Star Sport)

Mateo Garsija velika želja srpskog direktora, Zvezda traži 3.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.06.20. | 09:31

Argentinac dobio još jednog udvarača

Mateo Garsija je bliži odlasku nego ostanku u Crvenoj zvezdi, ali to neće biti laka transfer operacija.

Atinski AEK je novi klub na listi zainteresovanih za argentinsko krilo. Grčki mediji danas pišu da je direktor žuto-crnih Ilija ivić naciljao Zvezdinog ofanzivca kao kapitalno pojačanje ovog leta. Danima unazad su lokalni mediji u Atini pisali da Ivić radi na dovođenju krilnog napadača, ali nisu znali njegovo ime. Sada je na površinu isplivalo da je u pitanju Garsija kojeg Ivić jako ceni zbog igara iz Arisa. Međutim, velika želja direktora Atinjana ne znači i da će sigurno dovesti Argentinca.

Izabrane vesti

Garsija je letos stigao u Zvezdu iz Arisa kao najveće letnje pojačanje i plaćen je preko 2.000.000 evra španskom drugoligašu Las Palmasu posle odlične sezone na pozajmici u Arisu. Tada ga je želeo i Olimpijakos, ali je Zvezda bila upornija i potpisala je sa njim ugovor na četiri godine. Argentinac je ostavio dobar utisak na početku i postigao bitan gol na debiju protiv Jang Bojsa, ali je padao u formi kako je sezona odmicala. Promenom trenera je izgubio mesto u startnoj postavi crveno-belih i tada je postalo jasno da ide ka izlaznim vratima Marakane.

Prvi se sa željom da angažuje Garsiju javio Aris. Solunski klub je spreman da plati 1.200.000 evra za kupovinu svog bivšeg igrača, što je limit za njihove finansijske mogućnosti, ali i nedovoljno da se zadovolje Zvezdini prohtevi.

Grčki mediji pišu da će Zvezda na početku pregovora za Garsiju tražiti 3.000.000 evra jer određeni procenti od transfera navodno idu i Las Palmasu. Za Aris je ta suma nemoguća misija. Ali AEK bi to možda i mogao da plati jer ima veći budžet od rivala iz Soluna. Doduše, i za AEK je to ozbiljan novac i Ilija Ivić će sigurno pokušati da smanji cenu u pregovorima sa Zvezdom. 


tagovi

AEK AtinaIlija IvićMateo Garsija

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara