(Star sport)
(Star sport)

Matić bi promenu vremenske prognoze: Posle svake kiše dođe sunce

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.03.24. | 09:43

Trener Pazaraca veruje u pobedu nad Spartakom u Subotici

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Pazarci su na spuštanju jesenje zavese dobili kod kuće packu od Spartaka (0:1), što se ispostavilo i kao poslednji radni zadatak Siniše Dobrašinovića. Od tog meča sve je krenulo naopako po četu sa obala Jošanice i Raške. Nova prilika za „vađenje“ sledi u 24. kolu Mozzart Bet Superlige (16.30, Arena Premium 1) i ponovo je u pitanju Spartak.

Izabrane vesti

Spartak je osvajanjem boda protiv Vojvodine na „Karađorđu“ (0:0) i pobedom na Voždovcu (2:0) prekinuo niz nešto lošijih rezultata, koji za Pazarce traje već pet kola. Sa po dva remija i poraza od nastavka prvenstva, izabranici Igora Matića pali su na sedmu poziciju u elitnom domaćem takmičenju, a imaju 31 bod, svega jedan više od predstojećeg rivala na devetom mestu.

„Bitna utakmica, jer smo bez pobede u prethodne četiri. Igrali smo u nedelju, pa nismo imali baš dosta vremena. Više smo radili na nekom oporavku. Verujem da ćemo svi motivisano dočekati meč u Subotici. Posle svake kiše dođe sunce. Nadam se da će malo i nas sportska sreća da pogleda“, kaže Matić za Mozzart Sport.

Povrede i dalje umnogome određuju sastav Novog Pazara, u koji se vraća Abdulaj Sise posle odslužene kazne zbog žutih kartona, ali su rekonvalescenti Adem Ljajić i Marko Šćepović još uvek daleko od terena.

„Ne volim alibi priču, iako nas muče neke stvari od početka sezone. U Pančevu dve prinudne izmene, Ljajić i Šćepović, bez kojih smo potom bili protiv Crvene zvezde. U Kruševcu nismo imali Sejdubu Sumu i Ebenezera Anana, a Mladost su preskočili Ljajić, Šćepović i Sise. Podrobno sam analizirao meč sa Lučancima. Kontrolisali smo dešavanja na terenu, pritiskali, imali neke situacije koje nismo rešili. U drugom poluvremenu malo smo postali haotični, bili nestrpljivi. Možda je to i zbog publike što je došla da nas bodri i pruži nam „vetar u leđa“, ali ušli smo u tenziju. Plod toga su dve individualne greške na kraju, koje su pokvarile utisak o našoj igri. Mogle su i da nas odvedu u poraz. Zadovoljan sam, pogotovo sa prvih 60 minuta. Nezadovoljan mogu da budem jedino jer nismo pobedili. Imaćemo i sada kadrovskih problema, sigurno smo bez Ljajića i Šćepovića. Nadam se da će nam se vratiti u utorak, kad nam stiže Voždovac“.

Igrao je svojevremeno protiv šefa struke Spartaka Nenada Lalatovića, koji mu je bio trener u Čukaričkom. Sada će prvi put ukrstiti koplja vodeći dva tima sa klupe.

Baš ga cenim. Veoma dobar trener i motivator. Znamo kako vodi ekipe. Poštovanje za njega i Subotičane. Imamo i mi ambicije i želje. Spartak je dobio poslednju utakmicu na Voždovcu, ali moji igrači i dalje veruju“, veli Matić.

Svestan je da dosta zavisi od uvodnih minuta. Veruje da će njegovi momci od starta krenuti kako treba i da će zabeležiti pobedu. Deluje da su bivši prvotimci Čukaričkog u Spartaku, poput Jovana Lukića, Stefana Tomovića i Ognjena Mudrinskog, najveća pretnja za četu pod komandom doskorašnjeg startega superligaša sa Banovog brda.

Poznajem ih, zaista su to kvalitetni fudbaleri. Dodao bih i Andreja Todoroskog. Kvalitetan individualac, opasna leva noga. Više bih, ipak, da se fokusiram na nas. Probaćemo još malo da podignemo nivo, pošto ima prostora. Iskreno, utakmica protiv Napretka u Kruševcu i dalje je jedina kojom nisam zadovoljan u ovom periodu. Sve ostale bile su na dobrom nivou, osim rezultatski. Ponavljam, ovo nije trka na 100 metara, ovo je maraton sa još 42 boda u opticaju. Tu je i Kup Srbije. Znamo koje su naše ambicije, a verujem da ćemo ih na kraju sezone i ostvariti“, ne napušta optimizam Igora Matića.                           

Projektovani sastav Novog Pazara u formaciji 4-3-3: Mirković - Bojat, Azemović, Fajed, Anan - Đo, Sise, Suma - Karaklajić, Obradović, Srećković.

MOZZART BET SUPERLIGA - 24. KOLO

Četvrtak

IMT – Javor 2:1 (1:0)

/Lutovac 40, L. Luković 80 – Skoko 60/

Napredak Kruševac - TSC Bačka Topola 0:0

Petak

16.30: (2,40) Spartak (3,30) Novi Pazar (3,00)

16.30: (2,90) Radnik (3,05) Radnički 1923 (2,65)

18.30: (3,45) Mladost (3,35) Čukarički (2,15)

18.30: (1,65) Vojvodina (4,20) Voždovac (6,60)

Subota

17.00: (1,65) Crvena zvezda (4,00) Partizan (6,00)

19.00: (2,35) Železničar (3,35) Radnički Niš (3,05)

***Kvote su podložne promenama





tagovi

FK Novi PazarNovi PazarIgor MatićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara